Джим Рикардс *: „Войната е почти неизбежна“

Северна Корея и Китай считат, че САЩ блъфират, но те не  блъфират.

северна корея
И трите основни борсови индекса вчера бяха червени, и нестабилност се   появи  за първи път в рамките на няколко месеца, когато облаците  на войната  надвиснаха над Корейския полуостров.

Последните туитове Тръмп за неизбежността на войната са причина за това. Пазарите все още не са приведени в съответствие с реалния  потенциал на война със Северна Корея заради ядрената и програма.

Президентът Тръмп, държавният секретар Тилерсън и министърът на отбраната Матис дадоха да се разбере, че Северна Корея, въоръжена с  ядрени междуконтинентални балистични ракети, които са насочени към САЩ, това е недопустимо.

Ако Северна Корея продължи да упорства, това означава война със Съединените щати. Има само един проблем: Северна Корея смята, че ние блъфираме.

Северна Корея смята, че САЩ блъфират, като частично се базира на предишни неуспехи на САЩ, особено в Сирия, с  изявления за „червената линия“ по повод предполагаемото използване на химически оръжия. Тяхната вяра също е базирана и на ужасните щети, които ще бъдат причинени на Южна Корея.

Китай също така смята, че САЩ блъфират.

Известният китайски анализатор от аналитичен център с  правителствени връзки Лю Минг заяви: „Военният вариант, заплашващ американците, е малко вероятно да се случи, тъй като залозите са твърде високи. Това е предлог и повод за налагане на санкции на Китай. По-скоро това е шантаж, отколкото реалистичен вариант.“

Ето как започват войните: не защото някой иска война, а защото двете страни не разбират намеренията на другата страна и се препъват в  тях.

Не се заблуждавайте – Тръмп не блъфира. Той се отнася сериозно към  прекратяването на заплахата от страна на Северна Корея. И той има поддръжка в сферата на националната сигурност.

Министърът на отбраната Джеймс Матис заяви в сряда, че Северна Корея „трябва да преустанови разглеждането на действия, които ще доведат до падането на режима и унищожаването на населението на страната.“

Четиризвездният генерал  O’Shaughnessy, командир на всички въздушни сили в Тихия океан, заяви, че Съединените щати, ако е необходимо, ще   използват  „бърза, смъртоносна и унищожителна  сила“ срещу Северна Корея.

Това е така, защото Северна Корея заплашва да атакува американската  територия на Гуам, където има няколко основни военноморски и въздушни плацдарми на САЩ.

В същото време посланикът на САЩ в ООН Ники Хейли каза: „Времето за разговори е изчерпано. Опасността от севернокорейския режим … сега е ясна за всички. „

Вие не можете да получите много по-ясна представа от тази.

Американският народ и гражданите на света казват категорично, че война със Северна Корея ще има,  ако Северна Корея не завърши ядрената си програма. Но Северна Корея не приключва оръжейната си програма. Те считат, че ядрените оръжия са незаменими за оцеляването на режима.

Затова войната е почти неизбежна.

Тази война ще настъпи в средата на 2018 г., ако не и по-рано. Пазарите не оцениха този резултат. Когато пазарите се приспособяват към реалностите на войната, това може да доведе до една от най-тежките кризи на пазара на всички времена.

Не чакайте до следващата година, когато това ще стане ясно на всички. Време е да се подготвяте за война сега.

Можете да направите своя портфейл устойчив на удари чрез намаляване на закупуването на акции и да започнете да инвестирате в  пари в брой, злато, сребро, антики и земя.

Източник: https://dailyreckoning.com/rickards-war-almost-inevitable/

*  Джим Рикардс е  бивш служител в ЦРУ и финансов експерт, работил на „Уол Стрийт“ в продължение на три десетилетия. Рикардс е един от най-уважаваните американски разузнавачи, прочул се също като един от преговарящите от заложническата криза през 1980-те, както и като „архитеткт“ на групата, наречена „мозъците“ на NASDAQ.