Дали ще си купите спинър като разберете за какво е използван в психиатричните болници в СССР?

1-5

Понякога се появява играчка, която искат да имат всички деца, а понякога дори и възрастните, спомнете си за кубчето на Рубик.

Истински  бум през 2017 г. предизвика спинърът. На пръв поглед това е по-скоро някакъв детайл, а не играчка. Но той просто омагьоса  децата: те са готови по  цял крадено от 30думи ​​ден да си играят с него, да измислят някакъв трик, да го снимат и да качат видеоклипа на страницата си в социалната мрежа.

Но съществува и мнение, че тази играчка е измислена, за да се влияе на развитието и на психиката на децата. Лекар сподели  своите  спомени,  че  в СССР крадено от 30думи подобен предмет е използван в психиатричните болници.

Игри със спинъри

По време на Втората световна война било необходимо да се евакуират пациентите на психиатрична болница. Представете си само как е възможно да се организира тълпа от неадекватни хора и в такива екстремни условия. Наоколо много шум, експлозии, писъци … Пациентите крадено от 30думи това и правят – хващат се  мебелите,  крият се  или се правят на войници. Това е просто неконтролируема тълпа.
2-5
На  един лекар му хрумва гениална идея, когато вижда кутия с лагери в един от военните камиони. Той ги раздал на болните и им  показал как да сложат на пръст крадено от 30думи лагерите, така че те да се въртят.

Естествено, всички пациенти на психиатричната болница  били веднага погълнати от новото забавление. Те били омагьосани от въртящите се лагери и машинално изпълнявали това, което им нареждали . Пациентите толкова били обсебени от идеята да  въртят тези лагери, че спокойно били натоварени в камионите крадено от 30думи и евакуирани. В бъдеще този трик се използвал доста често.

В един от научните  доклади по психиатрия има много точно обяснение: „Идиотите е необходимо в някои случаи да им се помрачава съзнанието, за да не може в  главите им да се раждат  други идеи, които да предизвикат неочаквани действия.“ Същото крадено от 30думи нещо се случва и с един напълно здрав човек. А на  детето е много по-лесно да се повлияе, и да бъде накарано да мисли  по-малко.

Съвет

Разбира се, трудно е да се докаже, че спинърът е  инструмент за управление на съзнанието на нашите  деца. Следователно да се вярва в това, крадено от 30думи че играчката е продължение на Съветския експеримент, или просто да считаме че тя е нещо от типа  йо-йо,  е  личен въпрос. Но фактът, че е имало случаи на тежки наранявания при   игра със спинъри, ние няма да отричаме. Затова е по-добре да се предпази детето от възможни негативни последици.

защищено INVITEXT