Дали ще си купите спинър като разберете за какво е използван в психиатричните болници в СССР?

1-5

Понякога се появява играчка, която искат да имат всички деца, а понякога дори и възрастните, спомнете си за кубчето на Рубик.

Истински  бум през 2017 г. предизвика спинърът. На пръв поглед това е по-скоро някакъв детайл, а не играчка. Но той просто омагьоса  децата: те са готови по  цял крадено от 30думи ​​ден да си играят с него, да измислят някакъв трик, да го снимат и да качат видеоклипа на страницата си в социалната мрежа.

Но съществува и мнение, че крадено от 30думи тази играчка е измислена, за да се влияе на развитието и на психиката на децата. Лекар сподели  своите  спомени,  че  в СССР подобен предмет е използван в психиатричните болници.

Игри със спинъри

По време на Втората световна война било необходимо да се евакуират пациентите на психиатрична болница. Представете си само крадено от 30думи как е възможно да се организира тълпа от неадекватни хора и в такива екстремни условия. Наоколо много шум, експлозии, писъци … Пациентите това и правят – хващат се  мебелите,  крият се  или се правят на войници. Това е просто неконтролируема тълпа.
2-5
На  един лекар му хрумва гениална идея, когато крадено от 30думи вижда кутия с лагери в един от военните камиони. Той ги раздал на болните и им  показал как да сложат на пръст лагерите, така че те да се въртят.

Естествено, всички пациенти на психиатричната болница  били веднага погълнати от новото забавление. Те били омагьосани от въртящите се лагери и машинално крадено от 30думи изпълнявали това, което им нареждали . Пациентите толкова били обсебени от идеята да  въртят тези лагери, че спокойно били натоварени в камионите и евакуирани. В бъдеще този трик се използвал доста често.

В един от научните  доклади по психиатрия има много точно обяснение: „Идиотите е необходимо в някои случаи да крадено от 30думи им се помрачава съзнанието, за да не може в  главите им да се раждат  други идеи, които да предизвикат неочаквани действия.“ Същото нещо се случва и с един напълно здрав човек. А на  детето е много по-лесно да се повлияе, и да бъде накарано да мисли  по-малко.

Съвет

Разбира се, крадено от 30думи трудно е да се докаже, че спинърът е  инструмент за управление на съзнанието на нашите  деца. Следователно да се вярва в това, че играчката е продължение на Съветския експеримент, или просто да считаме че тя е нещо от типа  йо-йо,  е  личен въпрос. Но фактът, че е имало случаи на крадено от 30думи тежки наранявания при   игра със спинъри, ние няма да отричаме. Затова е по-добре да се предпази детето от възможни негативни последици.

защищено INVITEXT