Петър Волгин: Не плачете за изгорелия кран пред НДК, тепърва ще горят къщи и имения!

volgin

Нямам нито съжаление, нито притеснение за статуса си. В момента българското общество е в позиция да избира какво иска да бъде. Това коментира журналистът Петър Волгин в ефира на Нова телевизия във връзка с демонтирането на паметника пред НДК.

 

Съпротивата срещу разрушаването на този паметник може да бъде крадено от 30думи прочетено като съпротива срещу разрухата.

 

28 години в България действа разрухата, каза Волгин.

 

Този капитализъм, който съществува от 30-40 години, е на смъртното си ложе. Той си отива. Въпросът е дали ще си отиде сравнително мирно или с насилствени действия. Недейте да плачете за крана, а се радвайте, крадено от 30думи че жертва е кранът, а не е нещо друго.

Вече няма да горят кранове, ще горят къщи, ще горят имения, ще гори собственост на олигарси, на политици, на министър-председатели, на министри, ако този капитализъм, който вие харесвате, продължи по същия начин, разпали се в „Здравей, България“ на Нова тв Петър Волгин.

крадено от 30думи

 

Той обяви палежа на крана пред НДК, който нарече легитимен акт, за протест срещу ограбването на нацията и нечестната приватизация.

Тази приватизация не е легитимна в очите на болшинството българи, смята Волгин.

 

Георги Харизанов от своя страна коментира, че палежът на крана не е никаква съпротива, а посегателство крадено от 30думи срещу частна собственост и вандализъм. Не може да се романтизира по този начин този рушащ се и опасен паметник, каза той.

Г-н Волгин си стои зад думите и трябва да носи отговорност за тях. Намирам за странно, меко казано, че човек, който работи в обществена медия, от името и за крадено от 30думи сметка на държавата, нарича посегателството върху частна собственост легитимен акт.  Това не е никаква съпротива. Това е посегателство върху частна собственост, която е свещена. Актът не е легитимен, а противозаконен. Съдът потвърди, че този опасен паметник е незаконен, посочи още Георги Харизанов от Института за дясна политика.

Бузлуджа се разпада. крадено от 30думи Това е едно поредно грозилище. Очевидно е, че хората, които милеят за него, нямат да се грижат, заяви Георги Харизанов.

 

Българският народ се чувства достатъчно излъган през тези години, каза Волгин. Той даде пример с лошата приватизация в България. По думите му този див капитализъм, който съществува ще си крадено от 30думи отиде, каза журналистът.

http://epicenter.bg/article/Petar-Volgin–Ne-plechete-za-izgoreliya-kran-pred-NDK/131804/2/0

защищено INVITEXT

Последвайте ни в Телеграм