Джамбазки сигнализира главния прокурор за изказване на Бирали

Евродепутатът пита главния мюфтия подкрепя ли заместника си

Ангел Джамбазки, заместник-председател на ВМРО и български представител в Европейския парламент, внесе сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров във връзка с изказване на заместник главния мюфтия Бирали Бирали.

В свое изявление в ефира на национална медия Бирали насажда заплахи и разделение на крадено от 30думи религиозна основа, смята евродепутатът. Затова и Джамбазки призовава главния прокурор да предприеме всички мерки в рамките на действащото законодателство и да разпореди проверка.

Едновременно със сигнала заместник-председателят на ВМРО изпрати и писмо до Главното мюфтийство. В него той пита главния мюфтия Мустафа Хаджи застава ли зад думите и действията на крадено от 30думи заместника си Бирали Бирали и има ли готовност да подаде оставка, ако историята с нападението над дъщерите на заместник главния мюфтия се окаже невярна.

Джамбазки се обръща и към Бирали, като отправя въпрос дали се чувства готов да понесе отговорност и той също да подаде оставка, ако се окаже, че крадено от 30думи е подвел обществото с неверни твърдения в национален ефир. Евродепутатът пита също дали заместник главния мюфтия е готов да понесе цялата строгост на закона, ако случката със семейството му се окаже „зле скалъпена лъжа“.

Текст на сигнала до главния прокурор и писмото да Главно мюфтийство >>>

защищено INVITEXT

Последвайте ни в Телеграм