Пребиха жестоко Григор Здравков – председател на Легия „Антимафия“

Председателят на сдружение Легия „Антимафия“ е с фрактура на черепа, счупена лява ръка, множество контузии и хематоми по цялото тяло

Неизвестни нападнаха и пребиха с палки един от учредителите на гражданското сдружение Легия „Антимафия“ Григор Здравков късно снощи около градинката на църквата „Свети Георги“ в София, съобщи БНР.

Здравков, който е бивш митнически служител, е сериозно пострадал. Той е с фрактура на черепа, счупена лява ръка, множество контузии и хематоми по цялото тяло. Помощ са му оказали лекарите от „Пирогов“.

Григор Здравков се е прибирал към 22, 15 часа. И малко след като е паркирал колата си, се е запътил към дома си. „Видях един с качулка и зимно яке да говори по телефона. В момента, в който го подминах, получих първия удар. Загубих съзнание, след това като се поокопитих, видях, че се приближават още двама, които също започнаха да ме налагат с палки, разказва той, цитиран от frognews.bg.

Предположенията на разследващите са свързани с информацията, която Григор Здравков е разгласявал по линия на контрабандата и наркотиците. Не  е тайна, че пострадалият има много информация за групите, които разпространяват  дрога в столицата. Случаят се разглежда като опит за убийство. Има вече предположения кой стои като поръчител на дръзкото деяние.

Това е третото поред нападение срещу Григор Здравков. Според него последното е най-жестоко и брутално.

Гражданското сдружение Българска легия „Антимафия“ е създадено с цел да противодейства на корупцията и корупционните практики в държавните институции.

Източник: http://nbox.bg/krimi/item/45619-prebiha-zverski-grigor-zdravkov-snoshti-v-sofiya.html