Елън Мъск е готов с плана си за създаване на свръхчовек!

Стана известно, че потресаваща  и огромна статия на тази тема ще се появи на  17 април на страниците на Wait But Why, която ще бъде  представена от  „хроникьора“ и биограф на  Мъск Тим Ърбан. Именно той представи на света плановете на Елон Мъск за колонизацията крадено от 30думи на Червената планета и изкуствения интелект.

Наскоро бе обявено, че една от компаниите в САЩ, с подкрепата на Мъск,   ще започне разработването на  неврокомпютърен интерфейс. Фирмата е с  обещаващото  име  Neuralink и ще се занимава с този проект, с който човешкият мозък ще се доближи до постиженията на изкуствения крадено от 30думи интелект.

Крайната цел – да се създаде такова устройство, което може да се имплантира в човешкия мозък, за да добави на живия мозък различни възможности, които са му крадено от 30думи изначално чужди, тоест – да го подобри. Хората ще могат да запомнят  събития с  външна памет, да изучават чужди езици, само за няколко секунди да се избавят от болестта на Алцхаймер, като в  безпрецедентен мащаб ще увеличат  човешкия си интелект.

Мъск не е сам в своите планове за подобряване на крадено от 30думи човека, със същите проблеми се занимава и Брайън Джонсън, който има за цел да създаде невропротеза, способна да променя невронния код на човека и  по този начин да го промени и  по невероятен начин. С други думи, човекът  ще се превърне в нещо съвсем различно.

Остава обаче открит въпросът:  ще крадено от 30думи остане ли човекът човек след всички тези невероятни трансформации?

защищено INVITEXT