Тръмп обвини Обама, че е „подслушвал“ телефона му

Президентът  Доналд Тръмп заяви в своя Twitter, че бившият президент Барак Обама е подслушвал телефона му преди президентските избори през 2016.

„Ужасно! Току що разбрах, че Обама “ ме е подслушвал“ в Trump Tower точно преди победата. Нищо не е намерил. Това е маккартизъм „- пише той.

Тръмп също така задава въпроса, доколко е  законно това, че действащият  президент може да е подслушвал  телефона му през октомври, преди изборите.

„Ново дъно!“ – добавя президентът на САЩ (стилистиката на автора е съхранена). Според думите на американския лидер, „добър адвокат би могъл да свърши добра работа от този факт.“

Тръмп смята, че такова дело  срещу Обама ще бъде сравнимо с това, което се случи с бившия президент Ричард Никсън в делото „Уотъргейт“.

„Колко ниско е вървял президента Обама, подслушвайки моя телефон по време на най-свещения процес на изборите… Лош (или болен) човек!“ – заявява  президентът на САЩ.

Маккартизъм – движението в обществения живот на САЩ в периода от 1940 до 1957 г., по време на което има изостряне на антикомунистическите настроения, а противниците на движението са били подлагани на политически репресии.