Тръмп се готви за война

„Според четирима високопоставени чиновници  от администрацията на САЩ, днес президентът  Тръмп ще поръча на федералните  агенции да съставят бюджета за следващата фискална година така,  че разходите на Министерството на отбраната  драстично да се увеличат, а разходите за вътрешните агенции да се понижат толкова драстично, така крадено от 30думи че той да може да спази обещанието си да не пипа програмите за социална защита и безплатна медицинска помощ“ – съобщава  The New York Times.

TR1 Камарата на представителите и Сената, и ще се натъкне на гръмки  възражения от демократите в Конгреса.“

„Поради съпротивата на федералните служби, някои опити да се намалят големите разходи ще бъдат, вероятно,  смекчени,  в сравнение с първоначалния план още преди окончателния проект на бюджета да  бъде внесен в Конгреса. А последната дума си крадено от 30думи остава за Капитолийския хълм“- се казва още в статията.

Авторите също така отбелязват: За да се съобрази с искането на Тръмп,  отнасящо се до отбраната, законодателите трябва да увеличат или да анулират ограниченията на разходите, предвидени от „Закона за контрол на бюджета“ от  2011 г.

TR22

„Схемата на  бюджета ще крадено от 30думи даде на Тръмп шанс да внесе малко конкретика  в програмата, в която  доминират войнствени речи и са очертани само с най-общи щрихи политическите решения“, – отбелязва вестникът.

крадено от 30думи
защищено INVITEXT