Как ще загине нашата галактика? (видео)

Експерти от Колумбийския университет разказаха как ще изчезне животът на Земята, а след това и нашата галактика. Оказва се, че по космическите стандарти на Млечния път му остава твърде малко.

Теорията за Големия взрив, която обяснява началото на Вселената – е общоприета, но не е и единственият космологичен модел. Според крадено от 30думи нея, след Големия взрив се е образувал облак от прах и газ, от който се е образувала Вселената след девет милиарда години.

Земята се намира в Слънчевата система, а тя – в галактиката Млечен път, която е част от Вселената. Всички обекти се движат и си взаимодействат един с друг.

крадено от 30думи

Преди няколко десетилетия учените са открили, че нашата галактика се движи към галактиката Андромеда с висока скорост. Техният сблъсък ще се случи след 2,5 милиарда години, след което крадено от 30думи двете галактики ще престанат да съществуват.

Впрочем населението на Земята не трябва да се притеснява – животът на планетата ще изчезне по-рано. Според учените, след 1 милиард години Слънцето ще започне да отделя твърде много топлина, поради което водните запаси на Земята ще изчезнат, а заедно с тях – и крадено от 30думи всички живи организми.

И и според много други новини и публикации, се очаква по-късно Слънцето да  се разшири, да стане  стотици пъти по- голямо по обем, да се превърне в червен гигант и да погълне другите небесни тела, разположени на близко разстояние от него. След това звездата ще се свие крадено от 30думи и ще се превърне в бяло джудже.

Илюстрация във видеото:

И още едно видео:

защищено INVITEXT