ВМРО предлага закрила на граничен полицай заради екстрадиция в Турция

Михаил Цонков, бивш граничен полицай, защитил държавната граница от турски бракониери през 2008 г., е получил призовка за получаване на обвинителен акт от Тежкия наказателен съд в Къркларели, Турция, на 21 март тази година.

ВМРО е готова да предостави убежище на Михаил Цонков, както и да го включи в листата крадено от 30думи за народни представители на Обединени патриоти, за да може да получи имунитет.

Евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки отправи покана до Цонков за осъществяване на среща с Комисията по отбрана и сигурност към групата на Европейските консерватори и реформисти, както и с водещи депутатите от Комисията по външни работи в Европейския крадено от 30думи парламент. Целта е евродепутатите да бъдат информирани за проблемите по опазване на европейската граница и европейското икономическо пространство.

Национално предателство е решението на управляващата по това време коалиция между БСП, НДСВ и ДПС в угода на Турция да не подкрепи граничния полицай. Партията остро осъжда бездействието на българската държава и крадено от 30думи през 2008 г., и сега, което може да доведе до екстрадиция на български полицай в недемократичната ни южна съседка.

Цонков е изпълнил дълга си към Република България и към Европейския съюз, като е противодействал със сила на нерегламентирано навлизане на турска лодка в териториалните ни води в района на Бургас. крадено от 30думи Този български граничен полицай е трябвало да получи адекватна държавна закрила, а не да обслужва интереса на чужда държава, гласи позицията на ВМРО.

Крайно време е да започнем да защитаваме и българското население, и суверенитета си. Турция не е наш партньор и това се доказва за пореден път. Тя не крадено от 30думи може да бъде член на Европейския съюз,  предвид водената от нея политика и към свои, и към чужди. След като българската държава абдикира от отговорността си към човек, който е защитил границата ни според българското законодателство, тогава ние от ВМРО ще го подкрепим, категорични са от партията.

Източник: ВМРО

защищено INVITEXT