Оркестърът на Глен Милър идва за концерт в София

След известно прекъсване оркестърът на Глен Милър има нов проект и ще изнесе концерт през март в столицата.

Концертната програма носи името It’s Glenn Miller Time. Оркестърът на видния композитор ще събере почитателите на 22 март 2017 г. в зала 1 на НДК – София. Присъстващите ще имат прекрасния шанс да се потопят в неповторимата атмосфера, характерна за суинга и джаза. Музикалните стилове в никакъв случай не са част от отминала епоха, напротив – днес звучат все по-непреходни. За ценителите на наследството на джазмена това е един неповторим жест, който може да се превърне и в скъп подарък за близък.

Биг бендът ще излезе на сцена под ръководството на своя лидер Вил Салдън, ще бъде в пълен състав и ще представи автентичните аранжименти, взети от нотните листове на самия Глен Милър. Ще бъдат изнесени вдъхновяващите и брилянтни композиции на Милър, сред които American Patrol, Moonlight Serenade, Pensylvania 6-5000 и други. Ще участва и джаз звездата Елън Блиек, която ще демонстрира вокалните си данни с класики като Don’t Be That Way, Far Away Places, At Last.

Оркестърът на Глен Милър идва в България по покана на продуцентска компания АРТ БГ. Събитието се очаква с нетърпение от феновете, тъй като е уникално преживяване, оставящо трайни следи. Вълнуващите моменти са гарантирани, а пътуването във времето на 30-те и 40-те години на 20 век, определено си заслужава. Тъкмо това е периодът, в който се заражда суингът, едно завладяващо и космополитно течение в музиката.

Все още могат да се намерят билети за проявата онлайн или на касите на eventim. Цените варират от 40 до 100 лева.

Източник : Млада София