Списание Forbes отново обяви Путин за най-влиятелния човек в света

Руският президент Владимир Путин за четвърти път бе определен от списание Forbes за най-влиятелния човек в света.

„Руският президент е разширил влиянието на своята страна в почти всяко кътче на земното кълбо, от родината си до  Сирия и до президентските избори в САЩ – Путин продължава да  получава това, което крадено от 30думи иска“, – обяснява решението си  списанието.

Като доказателство за думите си журналистите напомнят, че руските  хакери се обвиняват в хакването на  имейл сървърите на членове на американската Демократическа партия, което е било от полза за  кандидата на републиканците Доналд Тръмп, спечелил изборите.

Русия отхвърля обвиненията. Въпреки това Forbes уверява, че крадено от 30думи влиянието на Путин ще нарасне допълнително, когато Тръмп заеме своето място в Белия дом.

На второ място в класацията се оказва Тръмп, а  сегашният президент на САЩ Барак Обама е чак на  48-мо  място.

На трето място е  германският канцлер Ангела Меркел, следвана от лидера на Китай Си Цзинпин и крадено от 30думи папа Франциск.

Първите десет най-влиятелни хора в света са ръководителят  на Федералния резерв на САЩ, Джанет Йелън, както и бизнесмените Бил Гейтс, Лари Пейдж и Марк Зукърбърг. 32-годишният Зукърбърг е  най-младият участник в рейтинга.

От руснаците в списъка освен Путин попада бизнесменът  Алишер Усманов, един от най-богатите хора в Русия, крадено от 30думи който има бизнес интереси в различни области.

Миналата година пръв също бе  Путин,  след него – Ангела Меркел, а на трето място – Барак Обама.

По материали на Би Би Си

защищено INVITEXT

Последвайте ни в Телеграм