Списание Forbes отново обяви Путин за най-влиятелния човек в света

Руският президент Владимир Путин за четвърти път бе определен от списание Forbes за най-влиятелния човек в света.

„Руският президент е разширил влиянието на своята страна в почти всяко кътче на земното кълбо, от родината си до  Сирия и до президентските избори в САЩ – Путин крадено от 30думи продължава да  получава това, което иска“, – обяснява решението си  списанието.

Като доказателство за думите си журналистите напомнят, че руските  хакери се обвиняват в хакването на  имейл сървърите на членове на американската Демократическа партия, което е било от полза за  кандидата на републиканците Доналд Тръмп, спечелил изборите.

Русия отхвърля обвиненията. крадено от 30думи Въпреки това Forbes уверява, че влиянието на Путин ще нарасне допълнително, когато Тръмп заеме своето място в Белия дом.

На второ място в класацията се оказва Тръмп, а  крадено от 30думи сегашният президент на САЩ Барак Обама е чак на  48-мо  място.

На трето място е  германският канцлер Ангела Меркел, следвана от лидера на Китай Си Цзинпин и папа Франциск.

Първите десет най-влиятелни хора в света са ръководителят  на Федералния резерв на САЩ, Джанет Йелън, както и бизнесмените Бил Гейтс, Лари крадено от 30думи Пейдж и Марк Зукърбърг. 32-годишният Зукърбърг е  най-младият участник в рейтинга.

От руснаците в списъка освен Путин попада бизнесменът  Алишер Усманов, един от най-богатите хора в Русия, който има бизнес интереси в различни области.

Миналата година пръв също бе  Путин,  след него – Ангела Меркел, а на трето място – крадено от 30думи Барак Обама.

По материали на Би Би Си

защищено INVITEXT