Какво не бива да пишете във Facebook: правила за безопасност

Няколко прости правила за поведение в мрежата, които ще ви помогнат да  избегнете сериозни проблеми в реалността

Най-голямата в света социална мрежа Facebook  и популярната  микроблогинг платформа  Twitter са се присъединили към организацията First Draft Coalition за борба с разпространението на невярна информация.

Основната цел на First Draft Coalition е крадено от 30думи отсяването на  фалшиви и откровено съмнителни истории, които нямат нищо общо с реалната ситуация по дадена тема.

Освен  фалшивите  новини във Facebook не се препоръчва да публикувате и редица подробности от живота си. Експертите са съставили списък от 11 точки, които си струва да научите за  да избегнете сериозни  проблеми.

крадено от 30думи

1. Паспорт или шофьорска книжка

Хората обичат да се хвалят с всичко, за което се сетят. Вие най-накрая сте взели шофьорския изпит и сте се сдобили с шофьорска книжка? Получили сте желаната виза и сте готови да пътешествате? Не качвайте снимки на вашите документи, ако не искате  мошениците да се крадено от 30думи сдобият с  техните точни копия.

2. Плановете си за почивка

Освен  снимки на паспорта с новата виза не бива да  публикувате и  подробности за предстоящата си почивка. По-добре е да се похвалите  с пътуването до курорта, но след след завръщането си. Иначе модерните крадци ще разберат, че няма да сте крадено от 30думи в апартамента си през следващата седмица или две и ще ви навестят във ваше отсъствие.

Подобен случай има през  2013 г. с известна певица, която се прости с  бижута на стойност няколкостотин хиляди долара, и парите, които   били съхранявани в два сейфа. Защото била написала кога ще е на крадено от 30думи турне с цялото си семейство.

Не е необходимо да уведомявате всички за своите планове, дори ако отивате  само за няколко часа в киното. Разбойниците са достатъчно  бързи за да ви оберат.

3. Банкови детайли

Не е необходимо да  публикува банкови  данни, като номерата на  банковите си карти или друга информация, крадено от 30думи която ще позволи на измамниците да направят копие на вашата карта или да изтеглят пари директно от кредитната Ви карта. На тези, които се занимават с доброволческа дейност и поради тази причина публикуват номерата на сметките за събиране на финансови средства, се препоръчва да  приложат всички способи за защита на крадено от 30думи банковата си сметка, предлагани от всяка банка.

4. Печеливши  билети

Австралийката Шантел. Р. залага в гонка на  коне за Купата на Мелбърн, и изпада в  див възторг, когато  конят, на който заложила, стига пръв. В резултат на това тя спечелила  $ 825. Тя побързала обаче да си направи селфи заедно крадено от 30думи с талона, с който заложила.

Шантел веднага  публикува снимката във Facebook, без да помисли, че е заснела и баркода, необходим за получаването на парите. Един от абонатите на  Шантел незабавно се възползвал от нейното невнимание. Неизвестния измамник  показал баркода от снимката на  автомата,  който дава печалбите и взел парите.

5. крадено от 30думи Домашен адрес

Ако сте активен потребител на социалните мрежи и често влизате  в схватки в коментарите, най-добре е да не показвате домашния си адрес. Като е написал поетът: „Ние не можем да предвидим как нашите думи ще отекнат.“ Особено ако не искате  среща с някой психар, който иска да ви  крадено от 30думи накаже за острите ви коментари в мрежата.

Така  в Холандия млада двойка убива  15-годишната Джойс Хау. Както се оказва по време на процеса, убийството е  предшествано от конфликт заради коментарите, които Джойс написала на  страницата на приятелката си Поли. Момичето заедно с приятеля си измислят план и убиват Джойс Хау крадено от 30думи пред дома и.

6. Материали за деца

На първо място, прекалено многото снимки, които ви изглеждат много хубави и сполучливи, могат  да подразнят вашите приятели. И второ,  въобще не си струва да качвате снимки на децата си, особено тези, направени у дома или на плажа. Кой знае с какви очи крадено от 30думи и с каква цел ще гледат вашите деца непознати хора, а може би и не съвсем нормални посетители на социалната мрежа. По-добре е да не правите това.

7. Оплаквания от работата  или началството

Това изглежда очевидно, но   има много истории, когато хората остро критикуват своите  началници на страницата си във крадено от 30думи Фейсбук, и след това се чудят защо им се налага да си търсят нова работа. Също така не бива твърде много да се заседявате в социалните мрежи в работно време. Вашият шеф може да не харесва, че, вместо да се занимавате с преките си задачи, вие коментирате снимките на приятелите крадено от 30думи си.

Не говорете негативно и за старата  си работа, тъй като новият работодател може да си помисли, че това можете да приложите и към него, ако нещо не ви хареса и тук,  и да ви изгони без обяснение.

 

защищено INVITEXT

Последвайте ни в Телеграм