ABBA се събират за ново цифрово шоу

Четиримата членове на шведската поп група ABBA Агнета Фелтског, Бьорн Улвеус, Бени Андершон и Ана-Фрида Лингстад решиха да се съберат за подготовка на нов цифров проект.

Съобщава се, че проектът ще съчетава виртуална реалност и изкуствен интелект. Продуцент на шоуто ще бъде бившият мениджър на Spice Girls Саймън Фулър.

„Ние крадено от 30думи изучаваме новия технологичен свят, който ще ни позволи да създаваме нови форми на забавление, каквито  ние преди не можехме и да си представим“, – се казва в изявлението на  Фулър.

Според Ана-Фрида феновете на групата по света отдавна се питат за възможността за събирането им.

„Надявам се, че  новият проект крадено от 30думи ABBA ще ги увлече  колкото и мен“, – каза певицата.

Бени Андершон  нарече  новата идея на  групата „машина на времето, която ни показва какви сме били и какви сме станали“.

Подробности за новото шоу ще бъдат обявени през следващата година.

ABBA   е създадена през 1972 г. и се разпадна през крадено от 30думи 1982. За 10 години АББА издаде осем албума и се превърна в най-успешната поп група в Скандинавия: записите и са над  350 милиона копия.

След разпадането на АББА, участниците се събраха само веднъж: през юни 2016 г. на концерт в чест на 50-годишнината от началото на творческото  сътрудничество на Улвеус крадено от 30думи и Андерсон.

защищено INVITEXT