ABBA се събират за ново цифрово шоу

Четиримата членове на шведската поп група ABBA Агнета Фелтског, Бьорн Улвеус, Бени Андершон и Ана-Фрида Лингстад решиха да се съберат за подготовка на нов цифров проект.

Съобщава се, че проектът ще съчетава виртуална реалност и изкуствен интелект. Продуцент на шоуто ще бъде бившият мениджър на Spice Girls Саймън Фулър.

„Ние крадено от 30думи изучаваме новия технологичен свят, който ще ни позволи да създаваме нови форми на забавление, каквито  ние преди не можехме и да си представим“, – се казва в изявлението на  Фулър.

крадено от 30думи

Според Ана-Фрида феновете на групата по света отдавна се питат за възможността за събирането им.

„Надявам се, че  новият проект ABBA ще ги увлече  колкото и мен“, – каза певицата.

Бени Андершон  нарече  новата идея на  групата „машина на времето, която ни показва какви сме били и какви крадено от 30думи сме станали“.

Подробности за новото шоу ще бъдат обявени през следващата година.

ABBA   е създадена през 1972 г. и се разпадна през 1982. За 10 години АББА издаде осем албума и се превърна в най-успешната поп група в Скандинавия: записите и са над  350 милиона копия.

След разпадането на АББА, крадено от 30думи участниците се събраха само веднъж: през юни 2016 г. на концерт в чест на 50-годишнината от началото на творческото  сътрудничество на Улвеус и Андерсон.

крадено от 30думи
защищено INVITEXT