8 начина да се отпуснете

След голямата лятна отпуска идва есента и времето, в което трябва да продължим да работим усърдно до следващите големи празници. Само че с работата идват и проблемите, стресът, натовареното ежедневие.

Как да се отървем от всичко това?

Насладете се на почивните дни

Изключете алармата, спете до късно. Сънят е жизнено важен за нас. С него лекуваме стреса.

Останете по пижама целия ден, ако сте си вкъщи. Четете в леглото, пригответе си закуска и я изяжте пред телевизора. Поглезете се, ще се учудите как стресът ще изчезне.

Отидете на масаж

Масажът винаги е добра идея да се отпуснете и да избягате от стреса. Съществува разнообразие от масажи за всеки вкус и желание: тайландски, терапевтичен, китайски точков, с ароматни масла, с огън и много други.1

Ако досега не сте опитвали целителна сила на масажа, може да пробвате като за начало класически масаж. С него ще се релаксирате и тонизирате цялостно. Подходящ е при постоянен физически и емоционален стрес, при главоболие и мигрена и други депресивни състояния. След него ще се почувствате свежи и готови за нови приключения. Препоръчва се поне веднъж месечно за добър тонус и здраве.

Спортувайте

Спортът е здраве. Какъвто и спорт да изберете, ще ви помогне да избягате от стреса на ежедневието. Ако пък предпочитате да правите упражнения вкъщи, не забравяйте да потичвате. Тичането е много полезно за сърцето, не ви ангажира с определен час и помага да се справите с емоционалния товар.

Намерете си хоби

Четене, писане на блог, колекциониране на нещо – всичко това ще ви избави от следработния стрес и ще ви помогне да се отпуснете у дома.

Вземете си вана

2

Доказано е, че след дълга вана с ароматни соли човек се чувства по-спокоен и ненатоварен.

Домашен любимец

Котките и кучетата са голяма грижа и отговорност, но съм неизчерпаем източник на спокойствие. Те редуцират стреса и ви карат да се чувствате по-спокойни и щастливи от когато и да било. Ако имате домашен любимец (коте,куче), никога няма да се почувствате сами. Защото те са винаги там за вас.

3

Разходка сред природата с любимеца ви също спомага за намаляването на стреса и за създаването на един незабравим спомен. А и помислете колко хубаво би било да спасите някое изстрадало мъниче от живот на улицата. Ще ви бъде благодарно завинаги.

Научете се да готвите и експериментирайте в кухнята

Кулинарните уроци винаги са в плюс. Особено ако имате свободно време – така ще се отърсите от негативната енергия и ще впрегнете сили в нещо градивно. Опитайте, може пък в това да е силата ви.

Подредете гардероба си

4

Това занимание е изключително отпускащо и полезно. Ще се изненадате колко интересни неща ще откриете в гардероба си. Освободете се от отрицателното и дайте място на позитивното. Може да слушате музика, докато го правите. И така подреждането на дрехите ще ви стори забавно като игра.