Най-необходимите неща за успешен старт на учебната година

 

Ентусиазираните ученици отброяват последните ваканционни дни. Скоро училището отново ще се изпълни с глъч и трепет, свързан с нови преживявания и жажда за знания.

Кои са най-необходимите неща за новата учебна година? С този списък ще ви помогнем да организирате пазаруването по-лесно.

Раница

Ученическата раница несъмнено е едно от най-важните неща, които трябва да предвидите. Ако имате от миналата година, просто проверете дали не е скъсана. Ако се нуждаете от нова раница, изберете подходяща от гледна точка на това колко неща ще се пренасят.

Несесер

2

Несесерът е второто важно нещо след раницата. В него учениците държат всичко необходимо за писане: химикалки, моливи, гумички, острилки. Изберете такъв, които няма да заема много място, защото и без друго ученическите раници са доста тежки.

Тетрадки

3

Изборът на тетрадки е много важен. Изберете практично – с повече листи, за да не се налага често да бъдат сменяни. Разбира се, това не важи за първокласниците и децата до 4-ти клас – при тях има предварителни родителски срещи, на които би следвало да са ви информирали какви са изискванията за всеки предмет.

Пишещи средства

4

Тук спадат всички химикали, моливи, цветни моливи и други, необходими за часовете в училище.

Творчески пособия

5

За малките ученици това са: водни бои и четки за рисуване, пластелин, пастели и други неща, които използват в часовете по трудово обучение. Не забравяйте да купите и скицник или рисувателно блокче за часовете по рисуване. Също така, изберете и комплект с ножичка за всеки случай.

Допълнителни принадлежности

Към тях спадат комплект за чертаене в часовете по математика. Най-често той съдържа триъгълници, линии, пергел и др. Също така е хубаво да купите и малко тефтерче, в което ще се записва важна информация – например дати за контролни, родителски срещи и други.

Ако е необходимо, подсигурете лепило, тиксо и коректор.

Папки

Ако искате всичко да е подредено лесно, осигурете на вашия ученик няколко папки. С тях спокойно ще може да организира безпроблемно материалите си за училище. На пазара има разнообразие от цветове, подходящи за всеки вкус.

Портомоне

За по-големите ученици портомонето е наложително, тъй като те разполагат с джобни, а някои от тях дори имат пропуск за училището, карта за градския транспорт и други подобни. Изберете портомоне, в което ще може да се съхраняват всички тези неща.

Облекла, подвързии, етикети за учебници, програма

Изберете облекла за учебниците и тетрадките, защото по този начин те ще се съхранят по-дълго време. Не забравяйте и за етикетите, с чиято помощ ще надпишете и разделите тетрадките, за да може детето да не се обърква.

Допълнителни аксесоари

За по-малките ученици е много полезно да имат кутийка за храна и бутилка с вода. По този начин лесно може да им осигурявате сух обяд и да контролирате дали си го изяждат.

Дрехи за часовете по спорт

За часовете по спорт или така нареченото физическо възпитание са необходими гуменки и спортен екип. Хубаво е да ги закупите предварително, за да не се налага да бързате, когато започне учебната година. Изберете спортен екип в две части като за предпочитане е горната да е с цип, особено за по-малките деца. По този начин ще могат да го събличат, ако е много топло.

С помощта на нашия списък ще можете да организирате своето пазаруване, свързано с началото на учебната година без да пропуснете нещо важно.