Впечатляващо: Човек се опитва да утеши горила, загубила майка си

Загубата на родителите   е почти най-лошото нещо, което може да се случи на човек. Но, както  доказва фотографът  Фил Мур, чувство на неутешима скръб от загубата на близки  е свойствено не само за  хората, но и за животните.

Планинска горила, чиято майка е убита от бракониери, трябвало да изпита такава непоносима болка в собствената си кожа. Горилата решили да се обърне за подкрепа към горския  рейнджър  Патрик Kaрабаранге.

Тази снимка е направена в националния парк Вирунга в Демократична република Конго през юли 2012 година. На  тази снимка е изразена огромната печал на  младата горила  и безграничното състрадание, проявено към нея от човек – безценно умение, което понякога толкова липсва в нашия жесток свят.

1

9-месечната горила Исанги е  била транспортирана до Националния парк Вирунга за карантина. Тя  бързо успява да  намери общ език с двамата си опекуни.

de0134bba2dc94e86a43f15c26d3ee96

Днес  планинските горили са застрашени от изчезване. Всичко това заради обезлесяването и бракониерството. Масовото обезлесяването е довело до загуба на местообитание за горилите. Всеки ден хората унищожават милиони хектари тропически гори в името на печеливши  индустрии  като земеделие, горско стопанство и минна  промишленост.gor

За създаване на инфраструктура за транспортиране на горското богатство дърводобивните фирми подкрепят  бракониерствотo.

Неравнодушните  към този проблем доброволци успяват донякъде да  увеличат популацията на дивите горили, но тази снимка е болезнено напомняне за това колко много остава да се направи в тази посока.