Nbox: Най-бедната община в България купува лимузина за над 90 бона

С едва 5 251 души население и „вечен“ кмет, Кайнарджа ще се обзаведе със суперлуксозен автомобил

Пореден скандален случай на покупка на автомобил в малка българка община откри Nbox. Става дума за една от малките общини в област Силистра – Кайнарджа, чието население по официални крадено от 30думи данни е 5 251 души. Освен всичко друго, Кайнарджа е известна и като най-бедната община в страната, а безработицата е огромна.

Това обаче не пречи на управниците в общината да си пуснат обществена поръчка за суперлуксозен служебен автомобил. Цената на новото возило, което ще управляват в Кайнарджа е 75 800 крадено от 30думи лева без ДДС. След начисление на данъците се оказва, че в силистренската община ще трябва да се бръкнат с над 90 000 лв. за новата си придобивка.

За крупната сума ще се купува лек автомобил, но не какъв да е. Дизеловата машина ще трябва да е минимум 150 конски сили. крадено от 30думи Шестстепенната скоростна кутия върви в комплект с 4 по 4 задвижване, за да може кайнарджии да не срещат трудности с какъвто и да е терен или препятствия.

И тук вече започват глезотиите, тъй че препоръчваме хората с по-слаби нерви да пропуснат долния текст. Колата ще бъде оборудвана с

Електронни системи крадено от 30думи за:

– подпомагане при екстремно спиране;

– контрол на сцеплението на четирите колела с автоматична блокировка на буксуващите колела;

– управление на динамичната устойчивост на автомобила;

– следене налягането на гумите;

– за електронен хидравличен контрол за стабилно управление без странично накланяне в завои на пътя .

– за автономно крадено от 30думи контролиране на спирането, приплъзването на 4-те колела, която поддържа постоянна скорост;

– регулиране на оборотите;

Система от цветни камери с управление от волана, осигуряващи 360 градусов обзор минимум – задна камера с активно насочване, предна широкоъгълна камера и 2 странични камери.

Система за следене на пространството зад автомобила при излизане крадено от 30думи от паркинг на заден ход със звуково предупреждение;

Системи за ускорено затопляне:

– на двигателя чрез нагревател;

– на купето веднага след запалване на двигателя;

– на предното стъкло и размразяване на чистачките;

– подгряване на горивото;

Два акумулатора;

А хидравликата, ще попитате. Спокойно, кайнарджии са се погрижили и за крадено от 30думи това, както и за много други неща. Сред допълнителните екстри са

Отопляем мултифункционален волан с електрическо регулиране във височина и дълбочина;

Климатична система за охлаждане за всички зони крадено от 30думи в автомобила с индивидуално управление за задните места;

LED фарове с автоматично регулиране на височината и дюзи за почистването им;

Фарове за мъгла;

Огледала за обратно виждане: две странични с подгряване и едно вътрешно с автоматично регулиране и прибиране навътре;

Отопляеми предни седалки с електрическа настройка;

Електрически стъкла с предпазни крадено от 30думи системи за прещипване;

Автоматични предни чистачки със сензор за дъжд;

Алармена система включваща имобилайзер, сензори за обем и звук с дистанционно централно заключване;

Радио CD по възможност с управление от волана с възможност за свързване на телефон за разговори със свободни ръце;

Алуминиеви джанти;

Пълноразмерна резервна гума;

Интернет в автомобила;

крадено от 30думи

Предни и задни калобрани;

Цвят светло сив металик

Едва ли може да се желае нещо повече от един служебен, наблягаме на служебен, автомобил.

Кой ще кара?

Кой ще кара, смеем да твърдим, бъдещият най-луксозен автомобил в силистренската община Кайнарджа? Кмет на града е Любен Жеков Сивев, излъчен на поста от крадено от 30думи партия ГЕРБ. Общинският съвет също е доминиран от ГЕРБ, като управляващата партия има шестима представители в местния парламент, а ДПС, Реформаторския блок и БСП имат съответно 3:2:2.

Миналата година Сивев бе преизбран от съгражданите си с огромна подкрепа – цели 89%. Това, че гербаджията властва вече четвърти мандат в общината крадено от 30думи също едва ли изненадва някой.

Любен Сивев безспорно е богат човек, показа проверка на Nbox в декларацията му пред сметната палата. През 2016 г. е декларирал банков влог от 33 168, събрани по официални данни от заплати и ренти. Направихме си труда да проверим и каква е месечната заплата на крадено от 30думи Любен Сивев като общински кмет, като от 04.11.2015 г. нейният размер е 2200 лв.

Интересен факт е още, че съпругата му Даниела Костадинова Сивева е декларирала банков влог в размер на 105 191 лв. Задължения към банки и кредитни институции не са налични. През 2015 г. пък Сивев, който е крадено от 30думи сред едрите земевладелци в областта, е придобил нови 51 дка ниви.

Nbox направи неколкократни опити да се свърже с г-н Сивев за коментар относно скъпата покупка на автомобил, но мобилният телефон, посочен в сайта на общината, не бе вдигнат.

Очаквайте продължение в Nbox.

Михаил Кръстев, Nbox

http://nbox.bg/scandal/item/32455-parvo-v-nbox-nai-bednata-obshtina-v-balgariya-kupuva-limuzina-za-nad-90-bona.html

крадено от 30думи
защищено INVITEXT