ВМРО за поредния цигански побой: Престъпно бездействие срещу битова престъпност

 

Безчинствата на циганите из цялата страна не само не намаляват, но и стават все по-брутални, докато държавата нехае за живота, здравето и имота на обикновения български гражданин.

Това се посочва в позиция на ВМРО – Българско национално движение по повод нападението над 28-годишния русенец Антон Спасов, който е бил крадено от 30думи тежко ранен от група цигани, заради това, че им прави забележка да не крадат от градината му.

Министерство на вътрешните работи се е превърнало в ням съучастник на всеки циганин, престъпващ законите на републиката и по най-силов и вулгарен начин погазващ достойнството на хора като Антон Спасов от Русе, Борис крадено от 30думи Спасов от видинското село Черно поле, семейство Стефанови от котелското село Кипилово, Емилия Бузова от Видин и стотици други, категоричен е лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Според него тези българи са пребити и поругани от цигани, защото държавата няма политическа воля за овладяване на този геноцид.

От партията обвиняват правителството крадено от 30думи и в частност МВР за престъпното бездействие по отношение на циганската битова престъпност.

След като народът ти е гласувал доверието си, то ти си длъжен да отстоиш правата му на сигурност и неприкосновеност на личността и собствеността. Отклонението от този ангажимент е гавра с всеки българин, все още останал в крадено от 30думи родината, допълва Каракачанов.

Той припомня, че спешното овладяване на битовата престъпност е едно от условията на Патриотичния фронт за подкрепа на правителство.

Някой трябва да поеме отговорност, защото държавността в България е поставена на тежко изпитание. Ако борбата с контрабандата осигурява финансиране на инфраструктурни проекти, то е време да се крадено от 30думи намерят силите и волята за гарантиране на реда и сигурността в страната – от жълтите павета в столицата до улиците на най-малкото село, смятат от партията.

ВМРО припомня седемте мерки, за прилагането на които настоя Красимир Каракачанов от парламентарната трибуна в началото на месец май:

  1. Засилване на полицейското присъствие крадено от 30думи в малките населени места.
  2. Ангажиране чрез програми за временна трудова заетост на бивши служители от полицията и армията за опазване на обществения ред.
  3. Възстановяване на доброволните отряди на граждани за оказване на помощ на органите на МВР.
  4. Разширяване на обхвата на неизбежната отбраната.
  5. Завишаване на наказанията за престъпления срещу възрастни, крадено от 30думи беззащитни хора и без пускане под гаранция за извършителите.
  6. Бързо производство, на момента, от дежурни съдилища и въдворяване на извършителите на подобни престъпления в трудови лагери от закрит тип, където да изтърпяват наказанията си и да придобиват трудови навици.
  7. Премахване на т.нар. малозначително престъпление, което на практика е отказ от крадено от 30думи правосъдие и възмездие.

  ВМРО – Българско национално движение

защищено INVITEXT