Борисов : Анонсираното увеличение на учителските заплати може да бъде прието като добро пожелание

Винаги съм бил против да се противопоставят съсловия, защото всички в своята сфера са изключително важни за обществото. От събраните допълнително средства от контрабанда в края на миналата година дадохме 20 млн. лв. допълнително за учителите. Това коментира премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Димово.

 

Той допълни, че за крадено от 30думи да се говори по тази тема трябва да дойде краят на годината и да се видят всички баланси. „Винаги с министъра на финансите сме искали да се дава повече за образование, здравеопазване“, допълни министър-председателят.

По думите му, анонсираното от министъра на образованието увеличение на учителските заплати може да бъде прието крадено от 30думи като добро пожелание.

„Приемам, че казаното от г-жа Кунева пред толкова хора е искала да покаже, че има грижа за тях. И то действително има“, заяви премиерът като посочи отпуснатите допълнително осигурени средства през миналата година в отделни сектори.

 

Министър-председателят увери, че ще бъдат положени всички усилия и ще крадено от 30думи се търсят варианти, но сега не е моментът да се коментира. „Ако всеки министър излезе и каже: „Аз искам за отбрана“, другият да каже – за полицаите или пожарникарите, третият – за учителите, четвъртият – за здравеопазване, цялата система ще се разбърка. Кой не иска да даде повече за учителите? крадено от 30думи Аз искам двойно да им дам. Искам и на докторите, и на полиците да дам“, каза още премиерът Борисов.

 

Той посочи, че ще се търсят варианти, възможности за съкращаване на разходи, но подчерта също, че заради новите оперативни програми се налага да има буфери в бюджета за авансови плащания крадено от 30думи на жизнено важни за регионите проекти.

защищено INVITEXT