Пари и карма: лесно идват – лесно се пилеят

Какви са кармичните причини за липсата на пари и какво да правим с тях?

Лесно идват – лесно се пилеят. На пръв поглед не можем да обвиняваме съдбата за това. Парите винаги са идвали лесно, изгодни оферти и подаръци са се изливали от най-неочаквани места. Винаги, когато имате нужда от пари, те идват от някъде, но … Поглеждайки назад вие осъзнавате, че никога нищо не сте натрупали и придобили.

Вие нямате собственост или е пренебрежимо малка. Все още живеете в апартамент под наем. Вашият съпруг или роднини не бързат законно да ви осигурят права върху материалните ценности. Дори колата ви е на лизинг и по всяко време могат да ви я отнемат. Оказва се, че всичко най-добро, което някога сте използвали, принадлежи на другите.

Хипотезата за кармичната психология.

Имате добър късмет, но е затворен каналът ви за собственост. Може би така се е разпоредил най-възрастният в семейството ви, не признавайки вашето кръвно родство (както често се случва, когато майката се омъжва и ражда без благословията на родителите си) и е орязал част от правата ви.

А може би, това право у вашия род в момента липсва.

Понякога човек не си прави труда да създаде свои собствени канали за собственост – прекалено е мързелив за да оформи документите, небрежен е с ценните вещи, някога заради собствената си глупост се е отказал от своето и т.н., но най-вече, има няколко причини, които се подкрепят една друга.

Какво да правите?

Трябва да стигнете до истината, да анализирате причините и смисъла на грешките си и да коригирате ситуацията.
Трябва съзнателно да се откажете от незначителни предложения (например да идете на вилата на морето на някои по- богати приятели, но да отложите за дълго време планираните курсове за квалификация). И въобще – да се откажете от предложенията, които не носят нищо друго освен емоции и отнемат най-ценното – времето. Отначало ще бъде трудно, но след това при вас ще започне да идва истинският късмет и ще започнете да получавате свои собствен пари.

Започнете да инвестирате в нещо ценно. А ако проблемът е в кармата, ценните книжа не са подходящи. Трябва да купите и да оформите документи за собственост на свое име върху поне едно малко парче земя. Ако това е невъзможно, купете злато на кюлчета или златни монети. Дори и едно малко бижу от благороден метали върши работа. Необходимо е да се започне от някъде!

Защо е така?

Ако парите наистина идват при вас не от паричния канал, а от канала на късмета – това е лошо. Късметът е мимолетен и може да изчезне във всеки един момент. Освен това късметът, като родов дар, ни е нужен за много по-важни неща, например, за спасение на живота (закъснявате за самолета, които после се разбива). Успехът, освен това, е нашият НЗ (неприкосновен запас). От него е по – добре да не пиете – разчитайте на собствената си интуиция и изобретателност.

Човек, който живее чрез потока на късмета, се чувства любимец на съдбата, но бързо губи своите умения за оцеляване и предпазливост. В трудни ситуации пасува, търси да се хване за някой. И, за съжаление, бързо губи вкуса си към живота, привиквайки да мисли, че всичко добро просто му се полага.

С други думи, късметът е отлична услуга- нещо като бърза помощ, но лош партньор в живота.