ВМРО: ¾ от българите мислят като нас

На прав път сме с отстояването на приетите промени в Изборния кодекс, които засягат правилата за разкриване на секции за гласуване извън България.

Това се казва в позиция на депутатите от ВМРО. Поводът е оповестено проучване за обществените нагласи във връзка с гласуването на български избори в Република Турция. Анкетата крадено от 30думи е направена от „Сова Харис“.

75,1% или малко над ¾ от българите смятат, че трябва да се въведе по-строг контрол при гласуването в Турция на български избори.

Тези данни сочат, че Патриотите в Народното събрание са успели да убедят гражданите на Република България в тезата си. Чрез изборите в Турция крадено от 30думи югоизточната ни съседка се меси във вътрешнополитическия живот на България и това очевидно е ясно за българите. Тази страна иска да има свое политическо представителство в българската власт и го е доказвала нееднократно с подкрепата си за този или онзи, уж български, политически проект.

Народните представители от ВМРО отдавна категорично крадено от 30думи заявяват, че Турция преследва неоосманиски амбиции спрямо територии, които са били част от Османската империя. Под ръководството на диктатора Ердоган Турция все повече се отдалечава от светския кемалистки характер на управление. Нещо повече, турският президент действа като изнудвач спрямо Европа по отношение на кризата с имигрантите.
  ВМРО – Българско крадено от 30думи национално движение

защищено INVITEXT