Депутатите ще плюскат бонбони за 85 000 лв.

Народните представители ще плюскат бонбони и ще пият натурални сокчета на стойност близо 85 000 лв., показа проверка на BIG5.BG в портала за обществени поръчки.

Парламентът е пуснал търг по две обособени позиции, като първата е за „плодови сокове и безалкохолни напитки“, а втората за „доставка на чай, бонбони и крадено от 30думи други”. Цената за иначе скромните депутатски лакомства обаче е внушителна – 70 000 лв. без ДДС. Срещу нея представителите на народа ще бъдат подсигурени с вкуснотийки за цели 24 месеца или за близо половината от оставащия им мандат. 

Не е ясно какво количество сокове, чай и бонбони крадено от 30думи ще успеят да изконсумират депутатите за този период, но запознати припомнят, че парламентът пазарува на цени на едно. Така например парите от поръчката биха им стигнали за близо 80 тона плодови сокове, което прави по 333 литра на човек. В същото време парите биха стигнали за близо 40 кила бонбони за крадено от 30думи всеки от депутатите. „Достатъчно, за да прихванем тежка форма на диабет“, шегуват се в парламента.Както BIG5.BG пръв писа, 43-ото Народно събрание не се свени да пуска луксозни обществени поръчки. Преди броени седмици парламентът обяви търг за цветя на стойност 150 хил. лв., а само през последните три години депутатите ни крадено от 30думи са потрошили над 6 млн. лв. за глезотии като подаръци, нощувки в петзвездни хотели и воаяжи в чужбина.

Източник: BIG5.BG

крадено от 30думи
защищено INVITEXT