RT: На кръчмите в Копенхаген им омръзна от заплахите от страна на „шериатските патрули“

 Група собственици на кръчми от Копенхаген, които са постоянно заплашвани от мюсюлмански активисти, опитващи се да наложат „зони на шериата“, отнесоха случая до правителството на страната, предупреждавайки, че ще защитават бизнеса си и местните жители, предаде Russia Today.

Собствениците на кръчми в копенхагенското предградие Ньоребро от месеци се крадено от 30думи оплакват на полицията да действа срещу младите мигранти, които заплашват, изнудват и повреждат баровете посред бял ден.

Концепцията за „зони на шериата“ е въведена от групата „Призив за ислям“ преди пет години. Патрули от активисти бродят из кварталите и нападат тези, които пият алкохол, залагат или правят други действия, смятани, крадено от 30думи че са в разрез на исляма.
„Наскоро група младежи влезе в кръчмата и започна да крещи на гостите да напуснат. Те крещяха, че Ньоребро е зона на шериата и затова не трябва да се пие алкохол“, заяви собственикът на кафене „Хеймдал“ Хайди Дирнесли. Вандалите са използвали пиратки и камъни да крадено от 30думи разбият прозорците на заведението, докато полицията не е направила нищо, за да ги спре.

Въпросът е бил отнесен пред министъра на имиграцията и интеграцията Ингер Стьойберг, която посети предградието с редица политици, които осъдиха случващото се. Тя заяви, че младите мюсюлмани трябва да спрат да закачат местните и крадено от 30думи да се „фокусират върху образованието и работата, за да може да станат част от датското общество“. Тя добави, че няма да позволи концепцията за „шериатски зони“ да пусне корени в страната.

Превод и редакция: Виктор Турмаков, Агенция „Фокус“

http://m.focus-news.net/?action=news&id=2238372

защищено INVITEXT