Дъщерята на Путин Екатерина попадна в ТОП най-влиятелните хора в света

Британският вестник The Guardian обяви най-влиятелните хора в света, които са  на възраст 20 до 35 години. В основната си част списъкът обхваща най-популярните звезди, на фона на които някои фигуранти в списъка са  доста неочаквани. Така, към най-влиятелните хора, родени в периода от 1980 до 2000 г. британското издание е записало диктаторът на Северна Корея Ким Чен-ун и предполагаемата дъщеря на руския президент Екатерина Тихонова.

Списъкът се състои от 15 човека, а Тихонова е единствената рускиня в списъка. „Помните ли как президентът Владимир Путин представи дъщеря си пред световната общност? Не? Да, защото това никога не се е случвало, „- пише британското издание.

„Личността на най-младия потомък на най-могъщият човек в света доскоро се държеше в строга тайна“ – обяснява журналистът.

Авторът на материала припомня, че през януари 2015 г., опозиционният журналист Олег Кашин публикува статия, озаглавена „Тя“, в който съобщи, че спортистката, занимаваща се с акробатичен рок енд рол и веднъж представила Русия в международно състезание – в действителност е дъщеря на Путин.

След това в пресата се появиха предположения, че 29-годишната Тихонова, която носи името на майка си, се е омъжила за Кирил Шамалов, син на един от хората от вътрешния кръг на Путин. Ако е така, то общото състояние на съпрузите вече е повече от два милиарда долара.

„Досега Кремъл не дава никакви доказателства за нейната личност, вероятно, няма нищо лошо в това да ви запознаем с някои нови лица в редиците на руския елит,“ – иронично се обръща към читателите авторът.

Освен Тихонова, в списъка на The Guardian влизат 31-годишният основател на Facebook Марк Цукерберг, 33-годишният лидер на Северна Корея Ким Чен-ун, 22-годишната поп певица Джъстин Бийбър, 34-годишната певица Бионсе, 35-годишната телевизионна звезда Ким Кардашиан, 29 -годишната певица Лейди Гага, 30-годишният министър на отбраната и заместник на наследсвения принц на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман Ал Сауд, 33-годишната актриса Lupita Nyong’o и 24-годишният нападател на „Барселона“ Неймар.