Американският елит трескаво обмисля как да спре Доналд Тръмп

Бизнесмени, директори на големи компании и влиятелни политици се срещнаха, за да обсъдят как да  спрат  Доналд Тръмп в президентската надпревара.

Както пише Huffington Post, на форума са присъствали:  босът на  Apple Тим Кук, единият от основателите на Google Лари Пейдж, създателят на компютърната мрежа Napster Шон Паркър, ръководителят на Tesla Motors Елън Мъск, както и редица политици, конгресмени и сенатори, които не искат да видят  Тръмп като президент на САЩ.

„Един призрак броди из Световния форум – призракът на Доналд Тръмп,“ – пише основателят на The Weekly Standard Бил Кристъл в своя Twitter, перифразирайки  известните думи на Карл Маркс за комунизма.

Политическият гуру Карл Grove след като изследвал    фокус -групите на  Доналд Тръмп,  посочва  слабостите на милиардера. Така, по негово мнение, за избирателите е трудно да  видят Тръмп като президент, от който те няма да се срамуват, и причината за това е оценката на кандидата като нестабилен човек, чиито пръсти не трябва да се намират близо до ядрения бутон.

Тръмп вече е събрал една трета от делегатите, необходими за номинацията. Ако милиардерът спечели следващата седмица във Флорида и Охайо, той ще има нужда само от половината от гласовете на останалите делегати, за да спечели първичните избори и да се кандидатира за президент на САЩ.