Исканията на Ердоган и Давутоглу са впечатляваща политическа наглост

Исканията на Ердоган и Давутоглу, поставени пред ЕС, са израз на впечатляваща политическа наглост, а поведението на европейските лидери е двоен стандарт и впечатляващо безхаберие.

Това се казва в декларация на ВМРО след срещата Турция-ЕС в Брюксел.

Пълен текст на партийната позиция:

Турция настоява срещу всеки върнат икономически мигрант ЕС крадено от 30думи да взема от Турция един „истински“ бежанец, като за това щял да бъде представен точен график. Това искане е ярък пример за оправдаване на етническото прочистване, което извършва Анкара в своите южни провинции и в северна Сирия.

По този начин Турция цели да се отърве от милионите кюрди на своя крадено от 30думи територия, както и от кюрдите от северна Сирия и да ги замени с аморфно мюсюлманско население от северна Африка и Близкия изток, което да претопи и асимилира за изпълнение на неосманистките си планове за възстановяване на Османската империя.

Турция настоява до края на този месец да бъдат отворени нови глави крадено от 30думи в преговорите на Турция за присъединяване към ЕС. И това се случва в момент, когато турските власти драстично смазват свободата на словото, превземайки опозиционни медии и размазвайки със сълзотворен газ, палки и гумени куршуми протестите срещу тези брутални действия.

Това безпрецедентно нарушаване на принципите на свободата на словото са маскирани крадено от 30думи като „съдебни“ решения. През това време ние с румънците още сме под „наблюдение“ заради съдебната власт.

Турция настоява да бъде обявена дата за отпадане на визите за турските граждани, пътуващи за ЕС. Така Европа и в частност България ще бъдат залети от турски емисари, което на фона на недопустимата турска крадено от 30думи политическа и икономическа инвазия в България е пряка заплаха за националната ни сигурност.

Турция иска ЕС да подкрепи създаването на зона, свободна от полети в северната част на Сирия, за която Турция отдавна настоява. Това ще бъде един вид недопустимо и противоправно узаконяване на незаконната турска окупация на част от крадено от 30думи територията на суверенна държава.

Освен това Турция иска допълнително финансиране от поне още 3 милиарда евро в добавка към вече обещаните 3 милиарда до 2018 година.

И така, да обобщим. Турция категорично не спазва предишното „споразумение“ с ЕС и продължава да залива Европа с нелегални имигранти. Турция драстично нарушава международното крадено от 30думи право и окупира незаконно чужда територия на суверенната държава Сирия.

 

Турция се меси недопустимо във вътрешните работи на държави-членки на ЕС, каквито са България и Гърция. Турция потъпква свободата на словото, превземайки с армия и полиция редакции на опозиционни медии.

И при тези факти и обстоятелства ЕС обещава на крадено от 30думи Турция да премахне визите, да отвори нови преговорни глави и плати два пъти по-голям откуп, при това само за сега.

Това абсурдно „споразумение“ е ярък пример за брюкселското неумение, двуличие, лицемерие и двойни стандарти. То не решава нищо, но дава нови оръжия на престъпния диктаторски режим на Ердоган.

Единственото реално крадено от 30думи решение на кризата с нелегалната имиграция е ЕС да преразгледа политиката си спрямо държавите в Близкия изток, като подкрепи светските правителства и онези фактори в региона, които реално се борят срещу тероризма на ИДИЛ и други подобни радикални ислямистки групировки.

Вместо да дава 6 млрд. евро на неосманистка Турция, по-добре крадено от 30думи е тези пари да бъдат инвестирани в Либия и Сирия и да бъдат подпомогнати техните законни правителства. ЕС трябва да вдигне санкциите срещу Сирия, защото те водят до икономическа разруха, безработица и мизерия и това предизвиква миграцията на стотици хиляди мирни сирийци към Европа.

Всичко останало е проява на двоен крадено от 30думи стандарт и няма да даде очакваните резултати.

ВМРО – Българско национално движение настоява българското правителство да изрази позиция, сходна с тази на унгарския премиер Виктор Орбан, който заяви, че не подкрепя проекта за споразумение между Турция и Европейския съюз и ще наложи вето.

 ВМРО – Българско национално движение

защищено INVITEXT