НАТО: Кризата с мигрантите е създадена от Русия и Асад

Командващият на силите на НАТО в Европа Филип Бридлав обвини Русия, че целенасочено помага на сирийското правителство в създаването на бежанската криза, която използва като оръжие срещу Европа.

Говорейки пред комисията по въоръжените сили на Сената, той заяви, че действията на Русия в Сирия само крадено от 30думи изострят проблема с нарастващата като раков тумор екстремистка групировка „Ислямска държава.“

Въпреки публичните изявления, Русия е направила малко, за da противодействие на ИД, само укрепвайки позицията на сирийския президент Башар Асад, каза генералът.

Според Бридлaв, Русия и Асад използват като оръжие масовата миграция за да увреждат европейската инфраструктура и за крадено от 30думи потискат европейската решителност.

Като пример той посочи използването на варелни бомби ( barrel bombs) срещу цивилното население на Сирия. Използването на такива оръжия няма военна обосновка. Тяхната цел е да плашат жителите на Сирия, така че те да бягат.

В потока от бежанци, които пристигат в Европа, има терористи, престъпници и чуждестранни бунтовници, които сериозно увеличават риска от терористични атаки, заяви командирът на силите на НАТО в Европа.

Той отбеляза, че ИД се разпространява като раков тумор в крадено от 30думи човешката маса, използвайки пътя на най-малкото съпротивление, което представлява заплаха както за Европа, така и за Съединените американски щати.

В отговор на въпрос за това дали бунтовниците от ИД ще продължат да се вливат в потока с бежанци, Бридлав  каза: „Мисля, че те вече са прави това.“

Той също така крадено от 30думи заяви, че Русия представлява нарастваща заплаха за Съединените щати.

Бридлав отиде във Вашингтон, за да се опита да убеди САЩ да увеличат финансирането за американските войски в Европа.

По-рано американският аналитичен център Atlantic Council представи доклад за това, че в сегашното си състояние на силите на НАТО не са в крадено от 30думи състояние да защитят източната граница на ЕС пред лицето на все по-агресивно настроената Русия, отбелязва Би Би Си.

защищено INVITEXT