Георги Марков: Чакат ни изнасилвания и атентати

Бившият конституционен съдия е на мнение, че ситуацията с мигрантите ще ескалира и ще доведе до самоорганизиране на европейските граждани, които ще започнат да се защитават сами

„Това, което видяхме вчера е нападение върху границата на суверена държава. Да хвърляш камъни по „Гранична полиция” е агресия. Тези хора се бият добре“, коментира пред „Здравей България“ бившият конституционен съдия Георги Марков.

Повод за думите му са сблъсъците вчера между органите на реда и сирийски мигранти, които хвърляха камъни по полицията в опит да пресекат македонската граница.

В отговор македонската полиция пусна сълзотворен газ в опит да умири бежанците.

 

До изостряне на отношенията и струпване на мигрантите на гръцко-македонската граница се стигна след като редица други държави вече си затвориха границите:

„Какво чака Европа през 2016 година? Такива агресивни актове върху суверенни държави, атентати и изнасилвания. Чакат ни крайно-дясни движения“, коментира ситуацията Марков.

Той е категоричен, че ако не бъдат взети мерки, много скоро голяма част от мигрантите ще дойдат и в България.

Резултата според него ще е, че всички те „ще дойдат тук в Сандански и ще се разхождат по бул. „Витоша” да ни късат гащите и сутиените на българките. Те друго не могат“.

Според бившия конституционен съдия в крайна сметка ще се стигне дотам, че европейските граждани ще се самоорганизират да се защитават, а тогава вече няма да се знае какъв ще е изходът от ситуацията.