Да мълчиш, или си мъртъв, крещял бияч от Околовръстното

 

„Да мълчиш, или си мъртъв!“ Така крещял Александър Гечев (35 г.) към шофьора Васко Наумов, докато го налагал с метална палка на Околовръстното шосе в София.
Гечев, Христо Христов (23 г.) и Георги Близнаков (46 г.) – охранители на подсъдимия за наркотрафик Ивайло Борисов-Ториното, да бъдат пратени за постоянно в килии, настоя в петък прокуратурата пред Софийския районен съд. Четвъртият гард – Мартин Марков, не е бил разпознат като побойник.

Защитата: Те сами се предадоха в полицията

Оковани в пранги и под конвой тримата охранители бяха доведени в съдебната зала.

В съда бе потвърдена версията на пребития Наумов и съпругата му Мария, че са нападнати само заради изсвирвания с клаксон, за да избегнат катастрофа с „Ауди А8“, карано от Гечев. Според съда именно шофьорът на аудито е нанесъл най-много удари на Наумов с палка.

Гечев имал условна присъда за кражба на коли от 2014 г., а Близнаков бил осъден само преди месец, защото не плащал издръжка на едно от децата си. Въпреки това той се молеше пред съда: „Грижа се за три деца, пуснете ме“.

Според прокурор Чавдар Железчев гардовете демонстрирали чувство на безнаказаност. Защитникът им Марияна Тодорова изтъкна, че клиентите й сами се предали в 4 РПУ, след като били призовани по телефона.

Съдия Константин Попов стигна до извод, че обвиняемите са извършили хулиганството нагло и цинично. „Посред бял ден, на открито, те удряли Наумов, счупили му три зъба и му причинили охлузвания по лицето и ръцете“, мотивира се той и ги прати за постоянно зад решетките.

Биячите криеха лицата си в Софийския районен съд. Снимки: Андрей Михайлов

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5330726