България днес се намира в късния стадий на разруха от ГЕРБ

След свое заседание ръководството на БЗНС декларира.
“Революцията ГЕРБ” така и не се състоя. Демокрацията не просперира, а мизерията обезсмисля свободата като ценност в живота на хората. При тази ситуация най-естествено е доверието към управляващите да се срива. Днес общественият договор между нацията и властта крадено от 30думи явно е нарушен.
Когато ГЕРБ спечели вота на хората, демокрацията беше ценна с това, че тя беше механизмът за промяна на нещата, които не се харесваха – корупцията, търговията с влияние, очевидните несправедливости и липсата на политическа чистоплътност на управлявалата тройна коалиция. Тогава наказателният вот избра ГЕРБ да възвърне чувството крадено от 30думи за справедливост сред хората.
Точно това ГЕРБ не успя да постигне до този момент и няма никакъв шанс да е вече носител на обществен оптимизъм. Нарушаването на обществения договор, което хората схващат като поредната голяма политическа лъжа в управлението, ги отчайва и отвращава днес от властта.

Според БЗНС , за крадено от 30думи над 50% от българите да избират между БСП и ГЕРБ е

ужасяваща, немислима алтернатива

Главният секретар на БЗНС, Николай Ненчев заяви пред членове и симпатизанти: “Хората не харесват управлението на тройната коалиция, но категорично не харесват и ГЕРБ. За хората с демократични нагласи това че не харесват БСП и партньори, крадено от 30думи изобщо вече не означава, че подкрепят ГЕРБ. Така беше преди три години и половина.

Тогава масово българите наказаха тройната коалиция , но днес, в края на 2012г., отношението към ГЕРБ е отношение на разочарование от несправилата се с проблемите власт. ГЕРБ е образът на поредната власт, която излъга хората, че крадено от 30думи ще е справедлива, морална и почтена спрямо интересите на обикновения човек – човекът, който сега ще трябва да преживее зимата – с високи сметки и подигравателно ниски доходи.

И ако ГЕРБ имат хиляди оправдания защо не са успели, то вече няма кой да приеме оправданието им като извинение. Нарастващата бедност крадено от 30думи и отчаянието на хората се приемат като безсилие и провал на управлението на ГЕРБ. Те се наричат отличници по финансова дисциплина, но в реалността виждаме една свита икономика в която „няма място за дупка на колана на хората, за да се свие още повече“. Виждаме разрастваща се мизерия, живот под крадено от 30думи социалния минимум.

Икономико-социалната система е изхвърлила милиони граждани. Те са изключени и не участват в системите на здравеопазване и пенсионно осигуряване, а доверието в съдебната система след герберската подкрепа за съдия Марковска стана нещо като мръсен социален виц.
Разбира се, безспорен е фактът, че и БСП и ГЕРБ имат изградена крадено от 30думи клиентела. Тя е добре развита, обслужвана и обгрижвана. Тези хора

имат интерес да запазят статуквото

и ще хвърлят много ресурс, за да съхранят битката само в полето между крадено от 30думи БСП и ГЕРБ. Но извън тази клиентела има милиони хора, които не виждат себе си в дилемата БСП или ГЕРБ.“ допълни Ненчев
От БЗНС считат, че поведението на ГЕРБ е недалновидно, а стратегиите им са направо унищожителни. За няколкото години, в които има ресурсите на властта, ГЕРБ успя да: подчини крадено от 30думи напълно РЗС, да разцепи и обезсили “Атака” и най-последното – да разбие Синята коалиция . В резултат на този си пъклен план, ГЕРБ не привлече техните електорати, напротив – загуби съществена част от подкрепата си и засили позициите на БСП, и претенциите й към бъдещото управление. Горчивият факт е, че крадено от 30думи ГЕРБ удари демократите, не създаде партньорски отношения с никоя формация, а наля вода в мелниците на уж най-големите си врагове – БСП и ДПС.

След понесените удари от ГЕРБ някакво странно вцепенение е обзело демократичните формации. Сякаш не протича ясна мисъл и няма воля за действие. Страхът от ГЕРБ ли крадено от 30думи е толкова силен или усещането за собствено безсилие надделява? Страхът при всички положения е лош съветник, а стратегията: всяка от демократичните партии да се търгува и спазарява поотделно най-много да доведе до подхвърлянето на някоя почетна длъжност или до уреждане на някой роднина във властта. Но не това е очакването крадено от 30думи на земеделците и другите хора с демократична ценностна система.

Социалистите се надигат с ново самочувствие на европейци и се държат като единствената народолюбива опозиция в страната. Кунева дерзае с острота в критиките си към ГЕРБ като най-безкористния демократ, а ДПС стяга редиците си и разширява електората си в чужбина. Националистите крадено от 30думи се обединяват, феноменът Яне вече си е намерил нов господар и е в стихията си.
БЗНС е обезпокоен, че автентичните демократи в България не реализират достатъчно активно възможностите си за консолидиране на политическа общност, която да разруши статуквото БСП – ГЕРБ и съпридружните им организации. БЗНС вижда предизвикателството на новото крадено от 30думи време пред старите демократични формации именно в събирането на общите им ценности в името и каузата на обществения просперитет. Обратното поведение е безотговорно към хората, които няма на кой да доверят гласа си, а този процент граждани е изключително висок. Безотговорно е към хората, които ще се опълчат на статуквото крадено от 30думи да тласкаме вота им към крайни партии или формации-еднодневки на съмнителни бизнесмени.
БЗНС с отговорността на вековна политическа организация заявява ,че единствената обществено-политическа алтернатива на статуквото е –

демократична консолидация на доказаните политически формации

Ако това не се случи, то в залеза си ГЕРБ ще доведат до разруха – ценностна, крадено от 30думи социална, политическа и икономическа.
БЗНС заявява: Демократите са на ход и те трябва да поведат общественото недоволство от властта. В тежки времена шумен успех на победители не може да има, но тогава идва ред на силната воля за спасение на държавата.

http://www.bzns.bg/?p=1328

защищено INVITEXT