Василий Българоубиец ослепил войниците на цар Самуил по тяхна молба

Всъщност подобно твърдение, че император Василий Българоубиец е ослепил войниците на цар Самуил по тяхна молба, за да не гледат безобразията на упрaвлението на българския цар,  все още не се е появило, и слава Богу.

Но както вървят нещата с блокадата само на българските гранични пунктове от страна на гладните гръцки фермери (само им вижте тракторите), може и такова изявление да прозвучи.

Освен това може да се окаже, че гърците ни блокират, за да не влизаме в страната им, която е все по-зле във всяко едно отношение, и не бива да видим какво става там и как евробратският  гръцки народ масово мрe от глад. И понеже сме в суперприятелски евроатлантически отношения, добродушните гърци не ни допускат умишлено там за да не гледаме мъките им и така да си спестим неприятни чувства и да не заплачем от мъка по тяхната нерадостна съдба, мизерни пенсии, ниски заплати и въобще трагична съдба.

Доброжелателните към нас гърци , които денонощно блокират нашите граници, с нечувана жестокост обаче се отнасят към ненавистните за тях македонци. Явно заради спорното име Македония, гърците ги наказват жестоко, като блокират съвместните има гранични пунктове само по 4 часа на денонощие – от 19 до 23 часа всеки ден!

Така им се пада на македонците – да влизат и излизат в Гърция и да гледат каква мизерия е там.

А за оня позлатен византийски императорски череп какво да се каже?

Едва ли хан Крум би го направил от куртоазия или защото имал твърде много злато и се чудел къде да го инвестира….