Самоуби се съдията, занимавал се с делото за фалита на ЦСКА

Прокуратурата е започнала разследване за смъртта на столичен съдия, съобщиха от ведомствения пресцентър. Най-вероятно става дума за самоубийство. Починалият е Цветан Ценов от Софийския районен съд, командирован в търговското отделение на СГС.

„Има такъв съдия“, потвърдиха от Софийския градски съд. Според публичните данни той се крадено от 30думи е занимавал с делото за фалита на ЦСКА.“

Ето пълното съобщение на прокуратурата:

„Около 3.50 ч. на 18.02.2016 г. екипи на Бърза помощ и столичната полиция са се отзовали на сигнал за намерено тяло на мъж в непосредствена близост до бл. № 515 в кв. „Връбница”. Констатирана била смъртта на крадено от 30думи починалия и неговата самоличност – Ц.Ц., на 39 г., за когото е установено, че е съдия в Гражданското отделение на Софийския районен съд, доскоро командирован в Софийски градски съд.

крадено от 30думи

Първоначалните данни и оперативни версии, въз основа на които е започнало разследването, сочат, че починалият е скочил от междуетажна площадка на посочената жилищна кооперация и смъртта е настъпила от травматичните увреждания вследствие на падането. Окончателното потвърждаване на въпросната версия обаче налага провеждането на аутопсия, оглед на жилището му (намиращо крадено от 30думи се в същия блок) и съдебно-медицинска експертиза. Поради наличните първоначални данни, досъдебното производство е започнало за престъпление по чл. 127, ал.1 НК – подпомагане или склоняване към самоубийство.“

Последва съобщение на СГС:

„Съдия Цветан Ценов, председател на 5 състав в „Търговско отделение“ в СГС е открит мъртъв тази нощ. Съдия крадено от 30думи Ценов бе камандирован в СГС от 23.12.2015 г. от Софийски районен съд. По негово настояване от 22.02.2016 г. той трябваше да се върне на работа в СРС.

Източник: http://defactolegal.bg

защищено INVITEXT