200 млн. лв. за заплати и бонуси на чиновници

Общо 400 млн. лв. от актуализацията на бюджета разпредели правителството

Над 200 млн. лв. за изплащане на заплати, бонуси и обезщетения на чиновници отпусна в сряда Министерския съвет. Парите са от актуализацията на бюджета за тази година. Колко точно от отпуснатите милиони са за заплати, колко крадено от 30думи за обезщетения и за бонуси не е ясно. В решението на правителството тези суми са записани в графата “за персонал”.

120 млн. лв. бяха отпуснати допълнително на МВР за заплати и обезщетения. Това стана, след като на няколко пъти през годината финансовият министър Владислав Горанов отказваше да даде допълнителни пари крадено от 30думи за плащането на 20 заплати на напуснали служители. МВР получи още 60 млн. лв., но не бе обяснено за какво са нужни.

48 млн. лв. за заплати и обезщетения получиха и военните, 3,2 млн. лв. бяха дадени на НСО и 500 хил. лв. на подслушвачите от ДАТО. Министерският съвет също крадено от 30думи получи 2 млн. лв. за заплати, тези пари обаче били нужни на областните управи.

Допълнителни средства, за да платят заплатите на чиновниците си, получиха и Външно (500 хил. крадено от 30думи лв.), правосъдието (19,2 млн. лв.), здравното (2 млн. лв.), транспортното министерство (1,4 млн. лв.), земеделското (4 млн. лв.) и туризма с 400 хил. лв. 30 хил. лв. за заплати на служители бяха отпуснати и на омбудсмана Мая Манолова.

Общо 400 млн. лв. от актуализацията на бюджета разпредели в сряда правителството. крадено от 30думи 84,2 млн. лв. бяха дадени на общини за разплащане на европроекти. Министерството на отбраната получи 20 млн. лв. за покриване на дълговете на Военномедицинска академия, а 22,9 млн. лв. получи Министерският съвет, като повечето от тези пари са за покриване на разходите на областните управи на Хасково и Ямбол по крадено от 30думи строителството на оградата по границата с Турция. Останалата част ще бъде ползвана за ремонт на манастира “Св. Петка”. 2,5 млн. лв. бяха дадени и на медицинския университет в Плевен.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5165323

защищено INVITEXT