Ученият, открил, че ГМО причиняват тумори у плъхове, защити репутацията си

Беше ли прав френският професор Жил-Ерик Сералини, когато каза, че при  научни експерименти с хранене на  плъхове с ГМО продукти, това е предизвикало у тях  сериозни здравословни проблеми, включително тумори??? Цялата статия ТУК.

gmo

Отговорът на този въпрос започна  широко да се обсъжда след първата публикация на изследванията му.

Сега името на проф.  Сералини  се появи отново в новините – този път във връзка с голямата му  победа в резултат на съдебен процес за клевета, което вече е втората победа през последния месец на учения и неговия екип.

Върховният съд в Париж на 25 ноември обвини бившия  председател на Комисията за биомолекулярни  изследвания  на Франция Марк Фалоус във  „фалшификация на документи“ и „използването на фалшификации.“ При това не са публикувани никакви  подробности.

Но според информация от сайта на Сералини, Фалоус е  използвал или копирал подписа на учения без негово съгласие, като се е опитвал да докаже, че  групата от изследователи, водени от Сералини, е  получила неверни   резултати при изследванията си на ГМО продукти на компанията Monsanto, включително генно- модифицирана царевица.

Присъдата на Фалоус се очаква през юни 2016 г.

Това е втората съдебна победа за екипа на професора,  след като спечели съдебно дело на 6 ноември за клевета срещу   френското списание Marianne, публикувало статия, в която изследването на Сералини е  наречено „научна измама“.

Малко хора знаят, че първоначалните заключения на проведеното от Сарилини изследване на ГМО  продукти  бяха скрити от научната общност, в резултат на сериозна PR-атака от Monsanto и цялата биотехнологична промишленост, които дори включиха появата на нов щат в   списание Food and Chemical Toxicology – младши редактор по  биотехнология.

Тази позиция веднага заема бивш служител на Monsanto, който помогнал да се  убеди  редакцията да премахне от  публикацията  резултатите от това проучване.

Сега, две години по-късно, фактите са такива : изследването на Сералини е препубликувано  в друго  научно списание Environmental Science Еrope; той спечели две важни дела срещу тези, които  се опитаха  да унищожат репутацията му; в неотдавнашно писмо с рецензия дори се твърди, че научно-изследователският  екип Сералини, може би е прав, като е съобщил за тумори у  лабораторни плъхове, хранени с ГМО храни.

http://www.naturalblaze.com/2015/12/scientist-who-discovered-gmos-cause-tumors-in-rats-wins-landmark-defamation-lawsuit-in-paris.html