Ученият, открил, че ГМО причиняват тумори у плъхове, защити репутацията си

Беше ли прав френският професор Жил-Ерик Сералини, когато каза, че при  научни експерименти с хранене на  плъхове с ГМО продукти, това е предизвикало у тях  сериозни здравословни проблеми, включително тумори??? Цялата статия ТУК.

gmo

Отговорът на този въпрос започна  широко да се обсъжда след първата публикация на изследванията му.

Сега крадено от 30думи името на проф.  Сералини  се появи отново в новините – този път във връзка с голямата му  победа в резултат на съдебен процес за клевета, което вече е втората победа през последния месец на учения и неговия екип.

Върховният съд в Париж на 25 ноември обвини бившия  председател на Комисията крадено от 30думи за биомолекулярни  изследвания  на Франция Марк Фалоус във  „фалшификация на документи“ и „използването на фалшификации.“ При това не са публикувани никакви  подробности.

Но според информация от сайта на Сералини, Фалоус е  използвал или копирал подписа на учения без негово съгласие, като се е опитвал да докаже, че  групата от изследователи, крадено от 30думи водени от Сералини, е  получила неверни   резултати при изследванията си на ГМО продукти на компанията Monsanto, включително генно- модифицирана царевица.

Присъдата на Фалоус се очаква през юни 2016 г.

Това е втората съдебна победа за екипа на професора,  след като спечели съдебно дело на 6 ноември за клевета срещу   крадено от 30думи френското списание Marianne, публикувало статия, в която изследването на Сералини е  наречено „научна измама“.

Малко хора знаят, че първоначалните заключения на проведеното от Сарилини изследване на ГМО  продукти  бяха скрити от научната общност, в резултат на сериозна PR-атака от Monsanto и цялата биотехнологична промишленост, които дори включиха появата на нов крадено от 30думи щат в   списание Food and Chemical Toxicology – младши редактор по  биотехнология.

Тази позиция веднага заема бивш служител на Monsanto, който помогнал да се  убеди  редакцията да премахне от  публикацията  резултатите от това проучване.

Сега, две години по-късно, фактите са такива : изследването на Сералини е препубликувано  в друго  научно списание крадено от 30думи Environmental Science Еrope; той спечели две важни дела срещу тези, които  се опитаха  да унищожат репутацията му; в неотдавнашно писмо с рецензия дори се твърди, че научно-изследователският  екип Сералини, може би е прав, като е съобщил за тумори у  лабораторни плъхове, хранени с ГМО храни.

Scientist Who Discovered GMOs Cause крадено от 30думи Tumors in Rats Wins Landmark Defamation Lawsuit in Paris

защищено INVITEXT

Последвайте ни в Телеграм