И кубински войски пристигнаха в Сирия

Според телевизионния канал FOX News, кубински съветници и войници са били прехвърлени в Сирия.

Дамаск наскоро бе посетен от командващия  въоръжените сили на Куба, генерал Синтра Фриас. Той е довел  със себе си делегация с  кубински военни експерти, според информация, получена от Института за изследване на Куба и кубинско-американски отношения в  Университета на Маями.

Американски официален представител е потвърдил за  FOX News, че кубинските военни вече са  дислоцирани в Сирия. Според него, кубинските войниците, след обучение в Русия, са били прехвърлени в Сирия с руски самолети.

Aрабски  офицер е бил свидетел на разтоварването на кубинските войски на летището в Дамаск. Според Джеймс Сухлики, директор на Института за изучаване на Куба и кубинско-американските отношения, кубинците ще бъдат използвани като членове на екипажите на руски танкове, получавани в  Сирия.

Сухлики е заявил, че  въпреки факта, че кубинската армия е малка по размер, тя е „изключително добре подготвена.“

Американският представител смята, че става дума за нещо като „кубинско-анголското споразумение“, когато кубински  експедиционни сили воюват в Централна Африка за да  защитават интересите на Съветския съюз.

Заслужава да се припомни, че през 1973 г. кубинците  изпратиха свои войски в Сирия, за да й помогнат по време на Войната на Страшния съд .

Ескалацията на войната, причинена от руската намеса в Сирия вече се издига на по-високо ниво. Лидерът на терористичното движение  Джабхат ан-Нусра Мохамед ал-Джулани се обърна към всички вярващи и  призова всички групи да положат максимални усилия за да разгромят  „източните кръстоносци“.