Кандидатът за президент на САЩ Крис Кристи иска започване на война с Русия

По-зле от либералните републиканци могат да бъдат само либерал- републиканците, които казват глупави неща за да  изглеждат консервативни и твърди. Мит Ромни се опита да направи това, когато неудачно нарече себе си „крайно“ консервативен. Джеб Буш направи поредната си конфузна постъпка,  използвайки термина дете – гарант по отношение на имигрантите и  вече за  много гласоподаватели той просто е дете- гарант.

Крис Кристи, представяйки се за супермен в последния дебат, реши, че трябва да бъде твърд и поради това заяви, че Америка трябва да сваля руските военни самолети над Сирия. Това, разбира се, ще е началото на  война с Русия, но може би си струва, за  да може да защитим нашите жизненоважни съюзници … жизненоважни съюзници … а  кои са те, всъщност?

Така се наричат подкрепяните от ​​Запада бунтовници, за да може по някакъв начин да се разграничават от ИД, но в действителност те са един куп малки бунтовнически групи, най-голямата от които е Ал Нусра, местен клон на Ал Кайда. Всеки път, когато даваме   оръжия на „умерените“, те в крайна сметка се озовават в ръцете на Ал-Кайда. Сега е ясно: Крис Кристи иска от нас да започнем война с Русия, за да защити Ал Кайда.

Да, той наистина е силен човек, този Кристи. Но защо той никога не  говори така твърдо  за граничната сигурност и за депортиране на нелегалните имигранти? Или за борбата срещу Obamacare? Или за незаконните амнистии на Обама? Някак си той никога не показва решителност по тези въпроси.

С това заявление Кристи се  дисквалифицира от президентството. Той е опасен подстрекател на война. Понякога идва момент, когато трябва да се тръгне на война – за защита на националната ни сигурност или на най-близките ни съюзници. Но не и заради защита на радикални ислямски бунтовници в Сирия.

Това е просто комично –  Кристи си мисли, че ще му помогне в президентската надпревара.

This article was written by Ed Straker, senior writer of NewsMachete.com, the conservative news site