Вече ни управляват децата на ДС и БКП, утре идват внуците

В един новооткрит ресторант в центъра на София вечер няма свободни маси още от първата му работна седмица.Три години след откриването му заведението вече се разпростира на 3 пъти по-голяма площ, но ако нямаш предварителна резервация, вероятността да бъдеш настанен в активните часове на денонощието е минимална.

Успехът не се крадено от 30думи крие само в добро меню, обслужване и прилични цени. Това го предлагат и стотици други на много по-търговски места.Този ресторант обаче има добре премислена концепция – той е нещо като музей на соца – заложил е интериорно на носталгията по близкото минало, а клиентите са основно между 25 и 35 крадено от 30думи години. Млади мъже и жени, израснали в годините на прехода, които реално не знаят почти нищо за мрачната страна на 45-годишното тоталитарно управление.

Те свързват социализма с модерен винтидж стил, който насажда нереалистично положителни митове в умовете им на мястото на една много срамна историческа фактология.

крадено от 30думи

Времена, в които десетки хиляди сънародници са били избити без съд и присъда, а милиони други – лишени от право на свободно придвижване, свободно изразяване на мисълта, изселвани, потискани, гонени от университети, крадено от 30думи с умишлено разбити професионални кариери, поставени в ситуация да си купуват с разрешение на партията кола и дори телевизор…

Поколението, родено по време на прехода, а и тези след тях можеха да знаят всичко това, ако парламентът не беше отхвърлил тази седмица предложението да се изучават в училище престъпленията на крадено от 30думи комунистическия режим. Идеята бе подкрепена от реформаторите и от Патриотичния фронт.

И докато съвсем разбираемо БСП, която е пряк наследник на комунистическата партия, гласува “против”, неясно защо към нея се присъедини и групата на ДПС, представител в Народното събрание на десетки хиляди семейства български турци, брутално унижени по време на крадено от 30думи възродителния процес.

Предложението на депутата Борис Станимиров бе подкрепено също от 9 депутати от ГЕРБ, като всички останали от групата гласуваха „въздържал се“. Изключително интересно би било всеки един от тях да обясни какви точно са били мотивите му. Всъщност герберите за втори път спират вкарването в учебниците на престъпленията крадено от 30думи на комунизма (първият е през 2009 г.).

По-нелепо и показателно за липсата на елементарна последователност в цялата ситуация е, че точно 13 дни преди отхвърлянето на предложението същият крадено от 30думи този парламент премахна със 111 гласа давността на престъпленията при комунизма.

Решение, необратимо закъсняло и безсмислено – изродите, измъчвали и избивали интелигенцията в лагерите на смъртта през 60-те години на миналия век, реално бяха помилвани от неефективното правосъдие точно по време на прехода и измряха един по един от естествена крадено от 30думи смърт.

Така че кого ще застигне днес премахнатата давност? Може би жертвите от възродителния процес? Едва ли. След 25 години преход моментът за справедливо възмездие е отдавна изпуснат.

Единственото мъдро в наши дни е ясно да се дефинира какво се е случвало през тези 45 години и то да се крадено от 30думи преподава на поколенията, за да не се забравя никога и подменя с удобни лъжи и полуистини.

Нима безсмисленият бомбен атентат в черквата “Св. Неделя” от 1925 г., при който са убити над 200 души, между които деца, жени и герои от въстанията и националноосвободителните борби, може да се нарече с крадено от 30думи различна дума от “тероризъм”?

В държави като Германия и Чехия разкриха досиетата на тоталитарните служби веднага след падането на Берлинската стена, агентите бяха изолирани от властта, а жертвите им – реабилитирани.

Те започнаха на чисто.

В България, напротив, процесът се изроди – ключовите фигури от бившата ДС и БКП и крадено от 30думи техните креатури завзеха бизнеса и държаха и продължават да държат в силна зависимост с досиета и компромати държавници и политици.

Казват, че тази симбиоза щяла да прекъсне със смяната на поколенията, но не – днес на местата на партийците са техните синове, а утре местата им ще заемат внуците.

Партийната крадено от 30думи идеология днес е просто семеен бизнес.

И няма как да е различно, когато истината за тези мрачни времена и герои продължава да се подменя упорито.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5018432

крадено от 30думи
защищено INVITEXT