Правим всичко за САЩ – обяви Борисов пред американския бизнес

Българите да правят бизнес в Америка без визи„. Това поиска премиерът Бойко Борисов по време на дискусия: „Регионални предизвикателства в светлината на геостратегическите процеси“, организирана от Американската търговска камара.

„Не може да сме заедно само когато обядваме. Трябва да сме заедно и в проблемите. Ние сме едно, ние сме приятели, крадено от 30думи аз иначе нямаше така да ви говоря. Признали сме Хизбула за терористична организация. Спрели сме три големи руски проекта. Спрели сме руски самолети над морето. Това, ако не е партньорство, какво е?„, заключи Борисов.

Тази година редовният бизнес-обяд бе по случай 20 години Американска търговска камара в България. Министър-председателят пожела крадено от 30думи на организацията и на хората, които работят в нея: „Да им се случи нещо хубаво занапред„. Заедно с пожеланието, премиерът изрази и едно желание: „Българският бизнес да може да прави бизнес в Америка без визи„, уточни Борисов.

По думите му, в момента се говори само за американския бизнес у нас. крадено от 30думиТолерираме го, дори и когато не е за толериране. Приемаме договори, които дори не ми се четат. Правим всичко, за да толерираме американския бизнес тук“, отбеляза министър-председателят.

Той обърна внимание на това, че съседите ни в Гърция нямат проблеми и могат да правят бизнес без визи в САЩ. „А Гърция крадено от 30думи с нищо не ни превъзхожда„, убеден е премиерът.
Именно заради това той заръча на американската търговска камара на следващия му рожден ден да се поздравят с такъв напредък в българо-американските отношения.

Пред американския бизнес премиерът се похвали с напредъка по отношение в промяната на Конституцията на страната ни, която ще крадено от 30думи доведе до бързо и точно правораздаване у нас. От темата за конституционните изменения премиерът Борисов обърна поглед към ЕС и заяви, че не може да не му благодари.

Отношението на европейските държави към България трябва да е пример за отношението на Америка към нас„, настоя министър-председателят. Той се похвали с крадено от 30думи многото еврофондове, които страната ни получава и с добрата усвояемост от наша страна.

Покрай еврофондовете Борисов премина и на тема енергетика, по-точно към 7-ми блок на АЕЦ „Козлодуй“.

Уестингхаус се надявам да дойде някой ден да строи в България при условия, при които строи в други европейски държави„, обясни желанието крадено от 30думи си Борисов и изтъкна: „Няма да идват при мене с някакво меморандумче, което след 10 години не е ясно какво ще бъде“, каза той.

Когато има проблем с руски проект, реагираме веднага, а тук си мълчим„, говори още за Уестингхаус министър-председателят. Според него българо-американските отношения не са само бизнес. „Те крадено от 30думи са морал. Българите като чуят Америка си представят чест, прозрачност. То не е да спечелиш 10 или 100 долара“, коментира още премиерът.

Премиерът коментира по-подробно и ситуацията в съседна Гърция. Според него, кризата в южната ни съседка не е свършила и въпросът за нея ще се повдигне отново след година. крадено от 30думи „И финансовият министър всеки ден следи финансовите мерки на Гърция. Ще върнат ли тези мерки дълговете? Какво казва Уолстрийт по темата?“, попита американския бизнес премиерът Борисов и бързо предположи: „Или сте дипломати и няма да кажете? Е, аз не съм“.

След темата за Гърция министър-председателят отново се върна на темата крадено от 30думи за съдебната система у нас и спомена за изкушението на политиците да влияят на прокуратурата. „Не са спрели като гледам моите партньори, моите приятели и неприятели в парламента“, загатна Борисов.

И този път той се похвали с борбата с контрабандата и събраните приходи в държавната хазна. Именно благодарение на тях крадено от 30думи премиерът изброи какво ще направи: „Ще има бонуси за пенсионерите за Коледа и за Великден, 20 млн. лева за учителите бонус съм обещал, – имат ги; 6-7 млн. лева за тютюнопроизводителите – това са наши братя-мюсюлмани, те само това правят. Да ги накарам рози и карамфили да садят ли„, запита крадено от 30думи риторично премиерът. Той каза, че ще има и 50 млн. лева за животновъдите, 100 млн. – за магистрали“

Пред американския бизнес министър-председателят призна, че до късно тази нощ е разговарял с финансовия министър и вицепремиера Томислав Дончев за бюджет 2016.
„Бюджетът го смятаме на 2% дефицит“, разкри Борисов и посочи: крадено от 30думиАмериканците могат да се учат от нашия финансов министър, ако направим такъв дълг като вашия, това събитие нямаше да го има. Ние сме дисциплинирани във финансово отношение“.

И този път министър-председателят се върна назад към кабинета „Орешарски“ и се оплака, че той е вдигнал заплатите, без да има парите за крадено от 30думи това. „Все едно сега като станете да кажете (Борисов разигра кратък хипотетичен диалог):
-Обяда го плати ти!
-Ама аз не съм ял,
Ами да си ял!

Премиерът описа как се справя с финансовата тежест на държавата. „Заради това на правителството сега му се налага до обяд да открива черкви, а крадено от 30думи следобед да се събира и да търси решение на уравнението „Орешарски“, стана ясно от думите му. „Добре, че посъбрахме пари, иначе какво щяхме да правим, не знам„, отбеляза министър-председателят.

 

защищено INVITEXT