Bild: Меркел защити миграционната политика на Германия

Германският канцлер Ангела Меркел отново защити  своята политика по отношение на бежанците. „Ние трябва радушно да посрещаме бежанците, както и всички други хора, и това, по мое мнение, е основният принцип на хуманизма на нашата страна“, – каза тя в интервю за вестник Bild, публикувано в  понеделник, 12-ти октомври.

Според германския канцлер, нейната задача е не да „разпространява безпокойство“, а да „работи за решаване на проблемите.“

Въпреки критиките, включително и от съратниците и от  партиите от християнския блок, тя е „дълбоко убедена“ във верността на своя курс, каза Меркел. Падащата и  популярност сред избирателите за нея не е  „мярка“ за правилността на действията и, каза тя.

В същото време Меркел посочи, че  свързаната с  притока на бежанци криза може да бъде решена само в сътрудничество с европейските партньори.

„Това е възможно само ако има солидарност между  всички страни от ЕС.  Цяла Европа трябва да насочи усилията си за укрепване на външните граници и в същото време към по-справедливо разпределение на бежанците между страните от ЕС“ – каза тя.