Бавария дава Меркел на съд заради бежанците, действала като трафикант

Правителството на Бавария заплаши да даде канцлера Ангела Меркел на Федералния Конституционен съд на Германия, ако не спре масовия приток на мигранти в страната, съобщава ДПА.

Местният премиер Хорст Зеехофер заяви пред журналисти, че Меркел нарушава правилата на федералните провинции с приемането на мигрантите. Той крадено от 30думи добави, че случаят може да отиде в Конституционния съд. Междувременно антиимиграционната партия „Алтернатива за Германия“ планира да предприеме правни действия срещу Меркел по същия казус, информира Ройтерс.

Партията крадено от 30думи обяви, че ще подаде оплакване пред прокуратурата в Берлин, надявайки се да започне разследване срещу канцлера. „Ангела Меркел действа като трафикант“, каза заместник-председателят на партията Александър Гауланд.

От своя страна говорителят на Меркел каза, че Германия е управлявана от върховенството на закона и гражданите имат свободата да подават съдебни искове. крадено от 30думи Миналият месец Меркел каза, че бежанците са добре дошли в Германия.

защищено INVITEXT