Работи ли Путин за Новия световен ред?

Спектакълът е с непредвидим край

Събитията от последните дни нагледно обясняват ненамаляващата популярност на конспирациите.

1. Русия започна военна операция в Сирия. И почти веднага, преди още да се е вдигнал във въздуха първият руски бомбардировач, стартира медийната кампания „Руснаците бомбардират цивилни граждани.“

Но кампанията имаше една много забележителна особеност – тя бе направена така несръчно, че се виждаше веднага с просто око нейната измамност. Като се започне с фалстарта (добре бе да се изчакат най-малко 12 часа след бомбардировките) и се завърши със съдържанието, което се разобличава с най-повърхностно търсене на снимки в Google.

И не мислете, че западните пиари са идиоти. Те знаят как да работят ефективно. Да, те често не се притесняват да работят и шаблонно, но до такъв позор обикновено не падат.

Като резултат последва опровержение от върха – ООН и НАТО.

И оттогава мълчание. Никакви обвинения срещу Русия за бомбардирането на цивилни цели и цивилно население.
Затова пък Русия се рисува пред света със своята военна ефективност, зашеметяващо оръжие и красиви пилоти.

Като цяло Западът се препъна, и то на равен терен.

2. Няколко дни по-късно, НАТО бомбардира болница в Афганистан. В действителност светът нямаше да го е  грижа. За такива новини като бомбардирани сватби, хуманитарни конвои, и т.н. на никой не му пука и те се пишат с най-малкия шрифт.

Но сега нещата се оказаха различни, тъй като това се оказа болница на „Лекари без граници“, и най-важното – бяха убити БЕЛИ лекари. И това попадна на първите страници на световните медии, и  освети руската армия в  още по-благоприятна светлина.

И сега въпрос за милиони: каква е вероятността за случайно съвпадение на тези две събития, и в този ред?

Освен това, ако в случая с бомбардировката наистина е възможна трагична грешка на разузнаването, и т.н., в първия случай ние говорим за трансцендентна некомпетентност или умишлено саботиране на медийната кампания за дискредитиране на руската армия.

Не е чудно, че на тази основа се раждат конспиративните теории. И е лесно да се подозира, че няма липса на професионализъм, няма фалстарт и никаква грешка на разузнаването. В действителност на върха на западния елит работят сили, които са заинтересувани да прехвърлят юздите на властта в региона,  на Русия, и като цяло да се укрепи военно-политическата роля на Русия в света и да се отслабят американците.

В резултат бе разиграна двуходова комбинация: първо спешно компрометиране на руската операция, което постигна обратния резултат, а след това организация на атака, при която американците бомбардираха западна болницата в Афганистан, за да им се лепне пред очите на света етикета на непрофесионални идиоти, които убиват цивилни.

Казват, че на Запад има групи, заинтересовани от този сценарий.

Ирина Aлкснис

P.S. След съпоставяне на тези две събития, човек за пореден може да си помисли, че в последните години конспиролозите не си губят времето напразно … Не толкова отдавна, през юни, споделих  подозренията си относно факта, че някой в ​​американския елит съзнателно работи за Русия. Или  наистина западните ръководители толкова са деградирали?

Но такова явно и бодящо очите перфектно и хронологично съвпадение на две невероятно смешни грешки на Запада, ни карат да се замислим отново – това провали ли са или .. Или всички големи събития вече са се случили, натиснати са някакво копчета, договорени са условията, сериозни хора са ударили който трябва по  ръцете и ние виждаме само спектакъл, който се разиграва за населението на земното кълбо?

В крайна сметка ние сега вече знаем, че съветският елит нарочно предаде Съветския съюз, а „перестройката“ е разиграна за населението злобна оперетка „Пуч“. Защо хора, които разбират как работят и как се задействат тези договорености да не могат да ги задействат вече и по отношение на Съединените щати?

И точно както инициаторът на ликвидацията на Съветския съюз, разбира се, не беше „управляемият идиот,“ Горбачов, а елитът зад него, точно така и Обама вероятно може да е  само техническият изпълнител на осъществяването на решенията на истинските собственици на западния свят, на който по-късно ще бъдат приписани всички беди и унижения. Не може да се изключи и това, че работата по демонтирането на хегемонията на САЩ Обама изпълнява съзнателно и с удоволствие, защото искрено мрази САЩ. Впрочем в главата му няма как да се влезе, разбира се.

Ако тази теория е вярна, и Путин наистина е успял да намери лостове за въздействие върху някаква част от глобалния елит (или поне върху високопоставени изпълнители на тяхната воля, които сега умишлено се занимават със саботаж), това все още не означава, разбира се, че успехът е гарантиран.

Винаги е възможна успешна контраигра на онези, които с новото разделение на света никак не са съгласни. В крайна сметка като видят, че партията е загубена, винаги могат да обърнат дъската.