Германия: Отнемат децата от родители, правили негативни коментари срещу мигрантите във FB?

В Германия се планира да бъдат отнемани децата от родители, които споделят становища, определени за радикални или ксенофобски в социалните медии. До сега те  рискуваха само да загубят работните си места. За подобни действия ще бъде достатъчно дори само публикуване на мнение, което не съвпада с официалната политика, стана крадено от 30думи ясно от rt.com.

Все още не е ясно по какви критерии ще бъдат определени „радикалните“ становища. „Човек може да попадне под полезрението на властите дори само като изрази недоволство от действията на сирийски бежанци, които живеят наблизо.

Възможно е да попадне под ударите на новите правила дори само като изрази крадено от 30думи недоволство или публикува заплахи към лицата, търсещи убежище и нещата да отидат твърде далеч“, пише Die Welt, като цитира информационния портал на Германската асоциация на правистите Deutsche Anwaltauskunft.

Противоречивите политически или религиозни предпочитания на даден родител ще имат директно отражение върху правата му върху децата, ако се счете, че „благополучието“ крадено от 30думи им е застрашено.

Т.нар. Семеен съд ще трябва да изясни, дали дадено действие застрашава благополучието на детето и дали е необходимо родителските права да бъдат прекратени.

„Решаващият фактор ще бъде здравият разум„, заяви в тази връзка пред немския ежедневник Ева Бекер, председател на работната група по семейно право към Германската крадено от 30думи асоциация на адвокатите.

Германският канцлер Ангела Меркел е цитирана да казва, че иска повече действия от Facebook, когато става въпрос за филтриране омразни расистки мнения. Коментаторитее бяха дочули как Меркел говори в кулоарите пред Срещата на ООН с основателят на социалната мрежа Марк Зукърбърг.

Нейното искане може да бъде чуто крадено от 30думи във видеата, които обхванаха директното излъчване секунди преди встъпителните бележки на официалния обяд в събота. Зукърбърг се е съгласил, че трябва да се направят някои работи. Германският канцлер е запитала дали е възможно да се работи по този въпрос и е получила отговор: „Да“.

Наскоро от Facebook обещаха да засилят крадено от 30думи усилията за борба с расизма в онлайн пространството. По-рано този месец компанията обяви сътрудничеството си с германския Internet доставчик, за да следите отблизо насаждане на омраза мнения.

Повишеното внимание към онлайн омразата е била предизвикана от наплива на мигранти, които пътуват до Германия. Над 410 000 души са регистрирани на крадено от 30думи първоначалната регистрационна система на страната от януари насам, както и над 100 000 лица, търсещи убежище, бяха приети от август.

Страната с население на 80 милиона души, е приела повече молби за убежище от всяка друга европейска държава, пише изданието. Очаква се да пристигнат до милион имигранти от разкъсваната от крадено от 30думи Ирак, Сирия и Афганистан през 2015 г. – четири пъти повече от тези, които са дошли през 2014.

Кризата увеличава разделението между тези, които подкрепят лицата, търсещи убежище и критиците на преселническата вълна. Около 10 000 членове на PEGIDA (Патриотични европейците срещу ислямизацията на запада) маршируваха в Дрезден по-рано този крадено от 30думи месец.

Те не одобряват вълната от преселници и мигранти, идващи в Европа и по-специално за пристигането на мюсюлманите, търсещите убежище масово в Германия. При подобно шествие в Берлин имаше стълкновение с полицията.

Едно от първите правила, които въведоха в Австрия към мигрантите, е че им забраниха да правят секс на крадено от 30думи открито.

http://news.ibox.bg/news/id_1811135945

защищено INVITEXT