Американец успя да плени призрак?

Известният в САЩ ловец на паранормални явления Робърт Бес твърди, че е  успял  да улови същество,  подобно на полтъргайст. Според мъжа, призракът сега се намира  в специален контейнер с интензивно електромагнитно излъчване.

Aмериканецът  дори сподели   снимка, на която се вижда самият той на фона на загадъчна машина, в която наистина може да се види някаква полупрозрачна субстанция, приличаща на призрак. Снимката, за съжаление, е с лошо качество, което  предизвика много скептични коментари.

Робърт, който е голям фен на изобретателя Никола Тесла, създал  контейнер за лов на призраци преди повече от шест години. Американецът смята, че някои призрачни субстанции могат да се пленят с използване на капани със силно електромагнитно поле. Бес опитвал много пъти да докаже истинността на своята теория, но призраците отказвали да влизат в контейнера.

И изведнъж му провървяло. Според Робърт, той заловил полтъргайста на 16 септември в една от изоставените фабрики на Бостън. Много хора са съобщавали, че в старата сграда се случват различни необясними явления: в тъмното се чуват силни чукания,  във въздуха летят камъни, дъски и стари предмети,  останали в помещенията на завода. Ловецът на паранормални явления отишъл във фабриката късно през нощта с изобретението си.

В едно от помещенията на завода, той наистина  чул силен шум. Aмериканецът занесъл  устройството си и го включил. След известно време шумът спрял, но в контейнера нямало нищо. Чак у дома Робърт забелязал, че в електромагнитното поле се вижда полупрозрачен силует, напомнящ на човешката фигура.

„Много пъти съм виждал призраци, но сега се уплаших много. Но това беше страх, смесена с радост. Аз наистина улових  в капана полтъргайст! Изучих някои от навиците му и стигнах до заключението, че това не е човешки дух, а  някаква зла, но не много силна същност. Аз не знам какво ще направя с него, но със сигурност се налага по-нататъшно проучване, „- казва Бес.