Как ще изглежда Земята ако останат само 500 милиона човека?

Ако допуснем,  че идеята бъде реализирана и  населението на света от 7 милиарда намалее до 500 милиона (Как ще се е случи това? Във всяка част на света различно.  Някъде в  резултат на местни граждански войни, някъде с използване на оръжия за масово поразяване, на друго място с  пандемия … ).

и Така:

1. Технологичното ниво не се е загубило: то е запазено в   Съединените щати. Обективно погледнато, това е единствената страна от съвременните, която е  напълно самодостатъчна, интелектуално и технологично напреднала. Ето защо, ако технологиите се запазят, ще е  само в САЩ.

2. Раждаемост и смъртност ще бъдат контролирани. Например, ако прадядото  е починал, на семейството ще бъде  позволено да има праправнучка.

3. Тези хора, които ще живеят в новия свят ще бъдат „избрани“ щастливци. Защото ще  бъдат обслужвани от роботи. Стандартът на живот ще бъде изключително висок.

4. Руините и останките  от ненужната вече цивилизация ще бъдат разглобени и рециклирани от роботи. Ще се запазят само центровете на културното наследство. Излишното ще се разглобява и рециклира, така че да не пречи на природата.

5. Човечеството ще се засели само  в най-благоприятните климатични условия. В неблагоприятните зони ще има  само туризъм.

6. Екологията на планетата ще бъде възстановена. Риба в океана, птици в небето. Гори, реки, пасища, тундра … Всичко ще е в  естествения си вид.

7. В обществените отношения ще настъпи огромна промяна: парите вече няма да играят ролята на социална детерминанта. Всеки от 500-те милиона ще живее  по-комфортно, отколкото сегашен обикновен милионер.

8. Мярка за успех ще бъде творческия потенциал, както и способността да се обогатяват културата и науката.