Виктор Орбан: Да се противопоставим на Брюксел за бежанците

Основният дълг на всеки човек е да защитава семейството си. В момента ние правим това. Това е наш исторически дълг, заявява унгарският премиер Виктор Орбан пред парламента на страната.

Първата ни задача е да защитаваме границата си, втората – да се противопоставим на политиката на крадено от 30думи Брюксел, на тези политици, които не разбират сложността на ситуацията, подчертава Орбан, цитиран от „Новости“, като по думите му 80 % от унгарците се обявяват против приемането на бежанци.

Премиерът призовава депутатите и да приемат поправки в закона за армията, които да й позволят да действа извън границите на Унгария. крадено от 30думи Щом Европа не може да защити своите граници, то ние трябва да го направим, подчертава премиерът Орбан.

Пристигащите в Европа бежанци нямат право да решават в коя държава ще живеят, това трябва да прави приемащата страна, заявява още премиерът на Унгария Виктор Орбан.
Никой не е длъжен да приема мигранти, крадено от 30думи ако не иска, категоричен е той.

Когато през 1956 година унгарците побягнаха на Запад (след метежа и влизането на съветските войски около 200 хиляди души напускат страната), им беше казвано – ти отиваш в Австралия, ти – в Италия. Никой не решаваше сам, подчертава Орбан.

крадено от 30думи

Премиерът напомня и това, че Унгария е против квотите за прием на мигранти, определени от ЕС.
Не сме съгласни с квотите, тъй като това узаконява пребиваването на бежанци в страната.

Орбан предлага да крадено от 30думи се строят лагери извън пределите на Евросъюза, като унгарските власти предлагат отрано да се разделят тези, които след войната искат да се върнат по домовете си от другите, които искат завинаги да останат в Европа.

По думите на Орбан оправдан бил строежът на ограда по границата със Сърбия, тя показала крадено от 30думи ефективността си, затова стена ще бъде поставена и на границите с Хърватия и Румъния.

Не става въпрос за пълно затваряне на границите, коментира Орбан. Всеки ще може да ги пресече, но на специални гранични пунктове, с паспорт и законно, изтъква той.

Пред унгарските депутати Орбан очерта страшна картина на случващото крадено от 30думи се масово преселение на народите.

Няколкостотин хиляди вече дойдоха и очакваме още милиони, като не му се вижда краят, тъй като още милиони са готови за път. Само един Ирак може да ни даде 10 милиона бежанци, изтъква Виктор Орбан.

http://news.ibox.bg/news/id_1844774424

защищено INVITEXT