ЕС одобри използването на военна сила срещу превозвачите на мигранти

Европейският съюз одобри използването на военна сила срещу превозвачи на нелегални мигранти в Средиземно море. Както бе посочено от европейския комисар по въпросите на миграцията, вътрешните работи и гражданство Димитрис Аврамопулос, в средносрочен план положението с мигрантите само ще се влошава.

Европейският съюз е одобрил военни действия срещу превозвачи на нелегални мигранти в Средиземно море. Това предаде агенция France Presse, като се позовава на свои източници.

original

От началото на 2015 г. в Европа са пристигнали около 433 000 бежанци – два пъти повече, отколкото през цялата 2014 година. Това съобщиха от Международната организация по миграция. Европейските страни не могат да постигнат съгласие по този въпрос. Снощи в Брюксел се проведе извънредна среща на експертно ниво, но това не е довело до резултати.

Димитрис Аврамопулос очаква задълбочаване на кризата и нарастваща поток от мигранти.

„Ситуацията в Либия и Сирия вероятно ще стане по-лоша, така че ние трябва да очакваме по-голям приток на бежанци в средносрочен план и това ще бъде тест за целия Европейски съюз,“ – каза той.