Джамбазки към говорителя на Европейската комисия Кристиан Уииганд: Не приемаме поучения от лицемери

Във връзка с разпространеното изказване на говорителя на Европейската комисия Кристиан Уииганд относно ситуацията със събарянето на незаконните цигански коптори във варненския квартал „Максуда” евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки обвини ЕК в двоен стандарт и лицемерие.

Не е работа на ЕК и нейния крадено от 30думи говорител да казват как България да спазва вътрешното си законодателство. ЕК има други компетенции и други прерогативи. Чиновникът Кристиан Уииганд няма право да дава оценки и насоки. Горещо препоръчвам говорителят да се заеме с други дейности, които от Европейския парламент сме им поставили като задачи, а не да развива теории крадено от 30думи за България, където сигурно не е и стъпвала, коментира българският евродепутат.

Според говорителя на ЕК „заповедите за принудително изселване, издадени от националните власти, по принцип трябва да се основават на съдебно или административно разпореждане и да включват възможност за съдебно обжалване на изгоненото лице. Комисията призова настойчиво българските власти да крадено от 30думи предоставят алтернатива за жилищно настаняване на изселените граждани от ромски произход”.

Евродепутатът Ангел Джамбазки обвини ЕК в двоен стандарт и лицемерие, защото когато това се случвало във Франция крадено от 30думи и Белгия, европейските комисари мълчали, а когато това законно се случва в България, знайни и незнайни чиновници се упражнявали в риторика.

Българският представител в ЕП се закани, че в началото на месец септември, когато започва сесията на ЕП, ще поиска разискване в зала относно изказването на говорител на ЕК.

Той крадено от 30думи призова българските власти да не обръщат внимание на словесните еквилибристики на разни брюкселски чиновници. Според Ангел Джамбазки процедурата относно постройките в кв. „Максуда” е изрядна от законодателна гледна точка и страната ни няма от какво да се притеснява.

ВМРО – Българско национално движение

крадено от 30думи
защищено INVITEXT