Бойко Борисов получи благодарствено писмо със сърчице от Жан-Клод Юнкер

Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер изпрати писмо със сърчице на Бойко Борисов заради помощта за Гърция. В профила си във Фейсбук премиерът публикува писмото.
Благодарственият документ българският премиер получил заради подкрепата на страната ни за предоставяне на краткосрочен мостов кредит на Гърция.

Писмото е подписано крадено от 30думи собственоръчно от председателя на Комисията, а точно до подписа му има нарисувано сърчице.

След тежки преговори, референдум и отново преговори миналия понеделник Гърция и тройката кредитори – Международния валутен фонд, Европейската централна банка и Европейската комисия, се споразумяха за Трети спасителен план за Гърция.

Така страната ще получи 86 милиарда крадено от 30думи евро в замяна на извършването на пакет от реформи. За да може обаче тя да изплати дължимите 3.5 милиарда евро към ЕЦБ, се наложи отпускането на спешен мостов заем.

В отговор премиерът Бойко Борисов обясни, че ще подкрепим помощта за Гърция, но пари няма да даваме. „Гърция да затегне колана крадено от 30думи така, както ние го направихме“, каза тогава Борисов. А в резултат на подкрепата министър-председателят получи писмо от председателя на ЕК Жан Клод Юнкер.

В писмото пише: „Драги Бойко, крадено от 30думи Извънредно съм ти благодарен, че подкрепи – и с това направи възможно – използването на Европейския стабилизационен механизъм, с цел да бъде предоставен краткосрочен мостов кредит на Гърция. Твоята намеса беше решаваща и достойна за подражание за осъществяването на един акт на реална европейска солидарност. Благодаря ти от все сърце. крадено от 30думи Надявам се много скоро да се видим“.

5e_m59t00

Писмото е подписано собственоръчно от Жан Клод Юнкер, а непосредствено до подписа му на документа има нарисувано сърчице. Жан-Клод Юнкер не е първият политик, който изпраща писмата си до Борисов, разкрасени със сърчица, припомня Клуб Z. Това направи преди години и бившият крадено от 30думи председател на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу.

5e_7wm5r4

http://dnes.dir.bg/news/boyko-borisov-pismo-zhan-klod-unker-izbori2013-19609252

защищено INVITEXT