„Вълшебният стрелец“ Манфред Вебер

Посветените меломани знаят, че автор на операта „Вълшбният стрелец“ не е Манфред Вебер, а Карл Мария фон Вебер. А партийният секретар на ЕНП в Европарламента Мартин Вебер, вчера се опита да унижи Ципрас, като заяви:

„На север страната ви граничи с България. България е член на Европейския съюз. Знаете, като опитен политик, какви са условията за живот на хората там. Как всъщност можете да обясните на българите, от гледна точка на солидарността, че сега Гърция не може да понесе нови съкращения, въпреки че в пет държави членки на еврозоната минималната заплата е по-ниска от тази в Гърция. Мислите ли и за тези хора”.

Вероятно банковата сметка на този стрелец е с около 9 нули в евро, знае много за Гърция и за България, знае и какво е това, на снимката горе.

Това е главната хранителна банка за стотици хиляди българи, които, които имат великия шанс да се наричат европейци.

Европейци от подземията, европейци, които искаха да са европейци, и които отхвърлиха комунизма в името на по-добър европейски живот. Който така и не се състоя.

Не се състоя заради такива партийни секретари, защото от климатика на своя брониран  Мерцедес, от височината на своя европерсонален самолет, от височината на своята безнаказаност и недосегаемост, те виждат само едни земни червеи, които трябва да ядат пръст за да торят тяхната биохрана.

За каква солидарност говори този нечовек, след като неговата месечна заплата е около 40 000 евро ( толкова общо получават месечно 444 български пенсионери)? За каква???

Всъщност Вълшeбният стрелец Вебер е един от шефовете на глутницата евроловци, които всеки ден изстрелват по един смъртоносен куршум по такива като българите. Под безразличния поглед на българсите васални управляващи.

Куршумите изстрелват ЕРП-та, Водни компании, доставчици на всякакъв вид отровни еврохрани, западни вериги магазини, фармацевтични компании…списъкът може да бъде продължен до безкрайност.

И тоя иска само гърците да са солидарни с нас? Защо само гърците? Защо не и германци, французи, италианци?Защото така!

А по зла  ирония на съдбата, този нечовек е шеф на партия, наречена Европейска Народна Партия.